#FilmulDeJoi, 29 decembrie, ora 17:00, ales de elevii LT Ion Borcea: Home Alone – Singur Acasă

409

Chiar dacă l-ați văzut în fiecare an pe ProTV, suntem siguri că nu l-ați văzut niciodată pe un ecran mare, de cinema! Vă așteptăm, cu mic, cu mare, la #FilmulDeJoi, 29 decembrie: Home Alone – Singur acasă (1990).


Sinopsis: Numerosul familion McCallister al micuțului Kevin de 8 ani – părinți, unchi, frați, surori și veri pornesc cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băiețel.

Cu toate astea, micuțul nu se plictisește deloc, mai ales că doi hoți plănuiesc să jefuiască locuința, crezând-o nelocuită. Curajosul și inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-și apăra casa…

Singur acasă este unul dintre cele mai bune scenarii din câte am citit vreodata, iar Singur acasă 2 intră și el în această categorie. Dacă n-ar fi existat, le-aș fi făcut eu – mărturisea Chris Columbus, care le-a regizat pe amândouă, dovedind și în filmele ulterioare același talent extraordinar pentru comedie, ca în “Mrs. Doubtfire” și “Nine Months”.

Datorita lui Columbus, Macauley Culkin, care, până în 1990, doar în filmul Uncle Buck arătase ceva deosebit, a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, o supervedetă plătită cu zeci și zeci de milioane de dolari pentru fiecare rol.

Ambele comedii continuă să figureze la locuri de cinste pe lista filmelor cu cele mai mari încasari în box-office-ul mondial, iar micuțul erou, Kevin McCallister, este adorat de toți copiii din lume.

“Aceste filme sunt despre răii care o încasează de la un puști” – spune Joe Pesci, interpretul banditului Harry. “Toți copiii vor să fie Mack și să ne facă praf pe Daniel și pe mine. Mi se întâmplă deseori ca puștii pe care-i întâlnesc să-mi dea adresele ca să le jefuiesc casele și ca ei să mă poată pune cu botul pe labe.”

Celalalt hoț, Marv, e jucat de Daniel Stern, care povesteste: “Eu sunt banditul mai blând și mai milos, cam tare de cap, e-adevărat, dar dornic de revanșă.” (cinemagia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here