„Fata cu ulciorul” a fost refăcută

9.745

„Fata cu ulciorul” este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului Buhuși. Realizată de sculptorul buhușean Constantin Teslaru, aceasta a avut de suferit de-a lungul timpului din cauza intemperiilor meteo, dar și a vandalismului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Celebra ciușmea a avut parte de mai multe modificări de-a lungul timpului, cea mai recentă finalizându-se la sfârșitul lunii trecute. Lucrarea a fost comisionată de către Primăria Buhuși și a fost realizată de artistul local Bogdan Vatavu. Restaurarea / refacerea a durat câteva luni din cauza condițiilor meteo și a stârnit multe discuții și controverse. Acestea au plecat de la diversele culori în care a fost vopsită lucrarea în timpul refacerii.

Autorul lucrării, Bogdan Vatavu: „Am hotărât să refac tot ansamblul în asa fel încât postamentul și statuia să fie un tot unitar. După refacerea nasului, a mâinii, a gătului și a ulciorului, ansamblul a trecut prin mai multe etape pregătitoare pentru a fi finalizată: mai întâi am placat postamentul cu piatra de munte, după care am trecut efectiv la vopsirea statuii în diferitele culori pe care le-ați văzut, asta ca să pot ajunge până la tehnica de patină de cupru.”

fata

fata singura

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here