Fara apa. Din nou.

2.743

E vineri 25 iunie 2010, ora 8:55 si daca stai in Buhusi sigur asculti cum curge apa inapoi pe instalatie.  Pentru a cata oara in aceasta vara? Sa fi fost 6? 7? 8 zile fara apa luna asta? Vorbim despre un oras european, in 2010.

Stiu, trebuie sa fim intelegatori pentru ca se fac lucrari de modernizare si va fi bine. Utopic, chiar. Am fost intelegatori si cand ne-am schimbat capetele de bara si cand ne-am spalat pe dinti cu apa minerala. Nu era de ajuns ca avem apa non stop doar de Paste? Apropos, atunci cum de se poate? Poate unii se gandesc ca am uitat de vremurile cand se lua apa la 10 si venea la 17 si o  incalzeam pe aragaz ca sa facem baie. Nu, nu am uitat.  Dar am evoluat si avem alte nevoi.

Am asistat intelegatori si  la circul din toamna cand lucrarile de inlocuire a canalizarii s-au efectuat, vorba aceea, “ca la Buhusi” si mormanele de pamant au tronat mult si bine in mijlocului orasului, umplandu-l de noroi.

Nu e nevoie sa fiu nici inginer constructor si nici drumar ca sa stiu ca in orasele civilizate executantul lucrarii ar fi incarcat pamantul direct in camioane si l-ar fi depozitat in alta parte pana cand ar fi fost pus inapoi.

Nu e nevoie sa fiu nici inginer constructor si nici drumar ca sa stiu ca in orasele civilizate lucrarile de asfaltare si de schimbare a retelei de apa potabila s-ar fi efectuat noaptea.

Stim povestea “Lucrarile se desfasoara conform graficului”, dar ce sa facem daca “graficul” e prost gandit? Prost gandita a fost si  pseodu-fantana arteziana din centru, precum si parcarea din fata blocului nr. 2 de pe strada Alexandru Ioan Cuza.

Asteptam drumurile promise, apa potabila non-stop, locuri de munca, parcuri, parcari utilizabile, fantani arteziene functionale si viata veacului ce va sa vie. Amin!

AP

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here