Expoziție de ilustrate maxime din colecția profesorului George Gligor, la Biblioteca din Buhuși

963
Biblioteca Orășenească „George Bacovia” Buhuși a găzduit, astăzi, o expoziție de ilustrate maxime din colecția domnului profesor George Gligor. 
Elevii din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Mihail Andrei”, însoțiți de doamna profesoară de matematică Pușcalău Alina, alături de cei din clasa a V-a și a XI-a B de la Liceul Teoretic „Ion Borcea” din Buhuși, însoțiți de doamnele director și director adjunct Moga Alina și Mihai Daniela au fost plimbați prin istoria maximafiliei, ca mai apoi să urmărească un material video despre substratul, fauna, flora și atracțiile turistice, ale  masivului Ceahlău.
Reamintim că domnul profesor Gligor George a ocupat cu „Cartea maximă cu șoimul de iarnă” Locul I la concursul național de ilustrate maxime, organizat de Societatea Română de Maximafilie la începutul lunii noiembrie 2022, la Cluj-Napoca și locul al II-lea la concursul mondial de la Paris, în decembrie 2022.

 

Maximafilia este una dintre ramurile filateliei, care insumeaza preocuparile unui filatelist, cartofil si marcofil (colectionar de stampile). Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca ilustrata maxima sunt stricte: marca postala sa fie fara defecte, sa aiba putere de francare prin corespondenta; cartea postala sa prezinte cea mai buna concordanta posibila cu subiectul timbrului; stampila sa fie in dubla concordanta cu marca aplicata pe cartea postala: de loc (numele localitatii unde ea este aplicata, trebuie sa aiba o legatura directa cu subiectul marcii) si de timp (data de pe stampila sa fie cat mai apropiata de data emiterii timbrului). (alexantonache.wordpress.com)

Foto: Facebook /Biblioteca Orășenească „George Bacovia” Buhuși

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here