Exercițiu de evacuare la Spitalul Orășenesc Buhuși

4.253

Personalul Spitalului Orășenesc Buhuși și pompierii de la SVSU Buhuși au facut un exercițiu de evacuare al pacienților în caz de cutremur sau incendiu. La spitalul buhușean, 200 de pacienți sunt internați constant. Pompierii și voluntarii din localitate au făcut un exercițiu în unitatea medicală astfel încât specialiștii în situații de urgență să știe cum să procedeze în caz de cutremur sau incendiu. Din fiecare secție au fost evacuați, conform procedurilor, câte 2-3 pacienți.

exercitiu-spita2l

Reprezentanții ISU Bacău au evidențiat faptul că acest gen de exerciții sunt din ce în ce mai dese aici și că acest lucru e vede în evoluția bună a personalul în astfel de situații de urgență.

Au fost implicare patru compartimente și secții: Chirurgie, ATI, Blocul operator și Internări de zi.  Au fost evidențiate mai multe faze ale exercițului, de la acordare de prim ajutor, până la stingerea incendiului de către personalul spitalului. Echipele de intervenție ale SVSU Buhuși au limitat proporțiile incendiului și au ajutat la evacuarea pacienților.

„Prioritatea noastră este pacientul. Am primit nota 9,75 din partea evaluatorilor de la ISU Bacău. Este foarte bine, iar pe viitor vom ține seamă de recomandările lor. Este al treilea exercițiu din acest an, iar în anii anteriori am făcut chiar 5-6 exercții. Trebuie menționat că până acum trei ani, cand a venit la conducerea spitalului domnul doctor Toron, astfel de acțiuni nu se făceau deloc. La noi au devenit, deja, obișnuință. ” – ne-a declarat Constantin Poiana, Manager de Calitate la spitalul buhușean.exercitiu-spital

Managerul Spitalului Orășenesc Buhuși, dr. Mouhannad Toron: „Căutăm ca aceste manevre și proceduri să devină reflexe în rândul personalului nostru. Aceste exerciții sunt benefice atât nouă, cât și pompierilor de la SVSU. Ei cunosc, acum, mult mai bine spitalul și organizarea sălilor și a tuturor încăperilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here