EXCLUSIV | Interviu cu Damian Draghici: „Pentru mine, imposibilul este doar o opinie”

5.887

În recentul weekend,  Damian Drăghici, 42 de ani, candidat PSD în Colegiul 4, pentru fotoliul de senator, s-a logodit cu fermecătoarea Paula Rosenberg, notar, 37 de ani.  Artistul-politician s-a logodit  chiar de onomastica sa,  Sfântul Damian, cel care este  protectorul celor căsătoriţi şi făcătorul de minuni fără de arginţi. L-am felicitat, a mulţumit ca un june-prim fericit şi am trecut la… întrebări…

Singurul român laureat al Premiului „Grammy”evadează în politică. E ca şi cum ai da cu tifla unei frumoase poveşti de dragoste  care se află pe val… Politica românească înseamnă, pentru mulţi, afaceri, secătuirea bugetului în interes personal, demagogie, corupţie. Veţi constitui o excepţie de regulă? Părăsiţi de bună voie un univers minunat, al armoniilor şi aplauzelor, pentru un univers în care huiduielile fac regula: politica.  Portretul oraşului Buhuşi?.. Ce promiteţi, ce ţinte aveţi? De ce v-aş vota pe dumneavoastră şi nu pe unul dintre contracandidaţi? Etc. E un orator grozav, un comunicator cuceritor. Răspunde cu dezinvoltură, cu sinceritate curioasă pentru un politician. Are cultură umanistă, democratică şi  amprenta puternică a pragmaticului Occident… A trăit 22 de ani Occident, dar nu are pretenţia că a revenit ca un Mesia al … politicii, ci ca un om care vrea „să facem lucrurile împreună”…   „Am alunecat firesc de la muzică spre problemele sociale. Am avut o fundaţie specială pentru copii, i-am ajutat foarte mult şi, firesc, uşor, am devenit un activist social.” „Intru în politică pentru că eu chiar vreau să schimb ceva. Acesta este crezul meu. Dacă văd că nu pot să schimb nimic, mă retrag.”  „Intru în politică nu pentru interese personale, ci pentru crezul meu. Nu cred că politica românească este mai prostituată decât în alte ţări. Dacă acolo am reuşit, voi reuşi şi aici.” „Ştiu că tot ce mi-am dorit în viaţă s-a întâmplat. De ce nu s-ar întâmpla şi aici?” „Am o putere de muncă uriaşă. Dorm patru ore pe noapte. Lucrurile provocatoare şi dificile îmi dau energie; cele facile nu mă mobilizează. Pentru mine, imposibilul este doar o opinie.”  „Vreau să văd cu ochii mei care sunt suferinţele oamenilor. Doar oamenii ştiu ce e bine pentru ei. Nu vreau să cunosc aceste suferinţe din studii, sondaje şi statistici. De-a lungul anilor, s-a crezut că politicienii ştiu ce e bine pentru oameni. Eu vreau să ştiu ce cred  oamenii că e bine, că ar fi  pentru ei înşişi.”  „Nu vreau să spun că am să fac, am să fac… Haideţi să facem împreună”.  „Mă gândesc la o editură, la o revistă în care, săptămânal, să le spunem copiilor noştri cine au fost Brâncuşi, Noica, Eliade, Ţuţea, Enescu, Codreanu… Aceştia sunt istoria noastră. Din cauza şomajului şi foamei am uitat cine suntem. Nu ne mai cunoaştem valoarea.” „Cred că oraşul Buhuşi poate progresa mult.  Are şi un primar care a făcut şi poate face. Ţinta noastră:  individului singular, nevoile lui”.   „Vom sprijini spitalul pentru a fi acreditat. Judecătoria va rămâne mereu la Buhuşi. Ne vom implica în viaţa şcolilor, în toate proiectele de infrastructură, în viaţa oraşului”. „De ce m-ai vota pe mine? Singurul lucru pe care-l pot spune este ceea ce am făcut eu în viaţă. Atât. Nimic mai mult. N-o să încerc să te conving altfel. E alegerea ta”.

Ion Fercu

Damian Draghici, candidatul USL pentru postul de Senator in Colegiul 4 Bacau –  in exclusivitate pentru www.Buhusi.NET

Multumim echipei TV BIT pentru sprijinul tehnic acordat.

4 COMENTARII

  1. “Noica, Eliade, Tutea, Codreanu…” asta vrea sa candideze din partea PSD-ului si ii are ca mentori pe legionari?!? cine a mai vazut un rrom legionar?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here