EXCLUSIV: Florin Diaconu, președintele PNL Buhuși, INCOMPATIBIL?

4.746

Imediat după învestirea noului Prefect al Județului Bacău, în persoana domnului Liviu Miroșeanu (PNL), consilierul local Florin Diaconu a fost numit în postul de Director la Cancelaria Instituției Prefectului Județului Bacău.

Florin Diaconu, președintele organizației PNL Buhuși, este consilier local din iunie 2016, de când a pierdut alegerile pentru funcția de primar.

Deși s-a angajat la Prefectura Bacău în luna decembrie a anului trecut, acesta și-a continuat activitatea și în Consiliul Local Buhuși. Acest fapt îl face să se găsească într-o clară situație de incompatibilitate, încălcând art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu: […] lit. c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv”;

Surse din cadrul PNL Buhuși susțin că ar fi existat discuții pe acest subiect inclusiv la ședințele lor de pe plan local, fiindu-i cerută demisia lui Diaconu.

Cazul va fi tranșat de către Agenția Națională de Integritate, iar dacă Florin Diaconu va fi găsit incompatibil, PNL Buhuși va trebui să se gândească la un alt candidat pentru alegerile locale din vară.

Vom publica si răspunsul Agenției Naționale de Integritate (ANI) imediat după ce îl vom primi.

foto Facebook

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here