Evolutia jocurilor de noroc in Romania

2.183

Jocurile de noroc au devenit tot mai populare la noi in tara in ultimii ani. Pe langa faptul ca aceste jocuri iti ofera o doza de adrenalina si distractie in acelasi timp poti castiga si ceva bani in plus daca esti suficient de norocos si inspirat.

Foarte multi romani sunt pasionati de jocurile de cazinou, insa cum au evoluat acestea de-a lungul timpului la noi in tara? Afli in randurile ce urmeaza, in cadrul carora iti voi oferi cateva detalii interesante despre industria actuala a jocurilor de noroc.

Cum au aparut jocurile de noroc?

Istoria jocurilor de noroc este una bogata, astfel de jocuri fiind practicate inca din cele mai vechi timpuri, evident sub forme rudimentare. Ideea de a castiga bani in timp ce te distrezi a facut sa apara tot mai multe tipuri de jocuri.

Daca in prima faza jocurile de noroc se desfasurau intre prieteni sau erau organizate de anumite persoane, ulterior au aparut si primele locatii oficiale de joc. Odata cu dezvoltarea tehnologiei si aparitia internetului au aparut si cazinourile online, care sunt acum cele mai populare. Daca si tu vrei sa te distrezi pe internet iti recomand sa vezi lista casinourilor cu licenta pe top-cazino.ro.

Daca te intereseaza in mod special istoria jocurilor de noroc, iata in lista de mai jos cele mai importante momente in aceasta privinta:

  • In secolul 9 au fost descoperite in China primele carti de joc.
  • Jocul de Baccarat, care este inca disponibil in multe cazinouri a aparut in jurul anului 1400 in Franta si Italia.
  • Despre Blackjack s-a notat prima data in istorie in anul 1600, insa originile clare ale acestui joc nu sunt cunoscute. Cert este ca denumirea moderna de “blackjack” a fost inventata de americani in 1930, insa jocul propriu-zis se pare ca se bazeaza pe jocul francez vingt-et-un.
  • Prima sala de jocuri s-a infiintat in 1638, la Venetia, in timpul carnavalului anual, atunci cand o aripa a Palatului Dandolo a fost transformata intr-un asa zis cazinou.
  • In 1796 ruleta era jucata pentru prima data la Paris.
  • 1829 este notat in istorie ca fiind anul in care s-a jucat pentru prima data poker, intr-o sala din New Orleans, Statele Unite ale Americii.
  • In 1891 s-a inventat prima masina mecanica de jocuri.
  • 1976 este anul aparitiei primului video slot.
  • In 1994 a fost infiintat si primul cazinou online, denumit The Gaming Club, de catre cei de la Microgaming, furnizor care produce si in prezent diferite jocuri de noroc.

Jocurile de noroc in Romania

Este clar faptul ca jocurile de noroc au avut mare succes si la noi in tara inca de la prima aparitie. Initial si in Romania pasionatii de aceste jocuri mergeau in sali special amenajate, unde atractia principala era reprezentata de aparatele de pacanele.

Ulterior, odata ce pe internet au inceput sa apara tot mai multe site-uri de jocuri foarte multi jucatori au facut pasul catre mediul online.

Interesant este faptul ca romanii puteau juca pana in anul 2015 la orice cazinou de pe internet, chiar si pe site-uri care nici macar nu aveau interfata in limba romana. De asemenea nu se plateau niciun fel de taxe, insa acest lucru s-a schimbat odata cu infiintarea ONJN.

ONJN – ce este si cum a influentat industria de gambling?

ONJN, adica Oficiul National pentru Jocuri de Noroc este o institutie aflata in subordinea Guvernului Romaniei a carei scop este acela de a autoriza si monitoriza activitatea operatorilor de jocuri de noroc la noi in tara.

Aceasta institutie a fost infiintata in 2013, insa si-a inceput activitatea propriu-zisa incepand cu 2015. Din acel moment toate cazinourile de pe internet au trebuit sa obtina licenta de operare in Romania.

Acela a fost momentul in care piata de jocuri de noroc pe internet in Romania a fost reglementata, astfel ca jucatorii s-au putut bucura in legalitate de jocurile preferate, iar in acelasi timp acest lucru a permis ca industria gambling-ului sa se dezvolte intr-un ritm accelerat.

Astfel, incepand cu anul 2015 jocurile de noroc din Romania au fost in continua ascensiune, iar prin taxele si impozitele percepute operatorilor s-au adunat anual sume importante de bani la bugetul de stat.

Daca in 2013 industria jocurilor de noroc genera un profit pentru stat de aproximativ 37 de milioane de euro pe an, in 2018 aceasta cifra a fost de 5 ori mai mare, ajungandu-se la incasari de peste 180 de milioane de euro. Asadar iti poti da seama foarte usor de cat de mult au evoluat jocurile de noroc de pe internet.

In concluzie, jocurile de noroc online nu doar ca sunt foarte populare printre romani, insa ele aduc si incasari importante la bugetul de stat si in plus asigura locuri de munca pentru zeci de mii de angajati. Multi specialisti considera ca gambling-ul online din Romania va continua sa se dezvolte si in urmatorii ani, piata de la noi din tara fiind una cu potential ridicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here