Evadăm, în curând, de pe Terra?

3.442

fercu.jpgDe-o vreme, scârbit fiind de toti politicienii lumii, pe care nu-i intereseaza pacea si bunastarea noastra, ci satisfacerea orgoliilor lor primitive, ma bate gândul sa plec aiurea, pe alta planeta. Chiar am inceput sa cred ca exista viata pe alte planete. Si nu doar viata, ci chiar si fiinte inteligente.

Mai intâi, speranta evadarii de pe Terra mi-a fost incurajata de gluma aceea care spunea ca dovada suprema a faptului ca exista fiinte inteligente in afara Pamântului este ca acestea nu au incercat sa ne contacteze. Apoi, speranta evadarii mi-a fost intretinuta de oamenii de stiinta, care aduc mereu dovezi ale existentei vietii pe alte planete.

Posibila mea evadare ar mai depinde de un amanunt: as vrea ca niciun politician sa nu infesteze moral noul habitat extraterestru. Ce-ar fi sa-i lasam pe Terra, doar pe ei? Sa fure unii de la altii, sa se voteze intre ei, sa se idolatrizeze si sa se bombardeze reciproc, sa…

Cercetatorii de la N.A.S.A. spun, conform Daily Mail, ca in urmatorii 20 de ani vor descoperi urme extraterestre de viata, dar ca acestea se vor afla, cel mai probabil, in afara Sistemului Solar. Cu prilejul unei discutii publice organizate recent la Washington, specialisti ai N.A.S.A. au prezentat programul de cautare a vietii extraterestre in Univers, prin intermediul unor telescoape actuale si viitoare.

Charles Bolden, actual director al N.A.S.A., fost astronaut, a spus in acest context: ,,M-as aventura sa spun ca (…) mai multi dintre colegii mei prezenti astazi aici sunt de parere ca este improbabil ca in vastitatea nelimitata a Universului oamenii sa fie singuri”. Sara Seager, profesor de fizica si stiinte la Massachusetts Institute of Technology, este foarte optimista:,,Cândva, in viitorul apropiat, oamenii vor putea sa arate o stea si sa spuna: <>”.

N.A.S.A. spera sa lanseze cu succes, in 2017, Transiting Exoplanet Surveying Satellite (Tess), iar in 2018 telescopul spatial James Weeb. La inceputul deceniului urmator va fi lansat Wide Field Infrared Survey Telescope – Astrophysics Focused Telescope Assets. Deja, telescopul spatial Kepler a descoperit mai multe exoplanete interesante, inclusiv planeta Kepler 296-f, supranumita ,,Super-Terra”, care este de doua ori mai mare decât planeta noastra, se afla in zona locuibila din jurul stelei sale, ceea ce permite existenta apei in stare lichida pe suprafata ei.

Savantii rusi se afla tot in prima linie a optimismului si explorarilor. Potrivit agentiei Interfax, Andrei Finkelstein, om de stiiinta, a declarat ca ,,exista viata pe restul planetelor si vom vedea acest lucru cam in 20 de ani”. Astronomul rus sustine ca 10 la suta dintre planetele cunoscute sunt asemanatoare Pamântului. In aceste conditii, pe aceste planete pot exista forme de viata, iar extraterestrii ar fi asemanatori noua. Cu doua mâini, doua picioare, cap…

Andrei Finkelstein a facut aceasta declaratie in cadrul simpozionului ,,The Search For Extraterrestrial Intelligence”, de la Sankt Petersburg, unde a mai afirmat ca nu are niciun dubiu privind existenta unor forme diferite de viata in intregul Univers. O concluzie asemanatoare a fost formulata si de savantul american Richard B. Hoover, in The Journal of Cosmology. El scrie ca intr-un meteorit au fost descoperite microfosile de extraterestru.

Savantii americani sunt atât de optimisti, incât doi dintre ei, potrivit celor de la Huffington Post, s-au prezentat in primavara acestui an in Congresul american, solicitând: ,,Dati-ne bani in continuare (pentru cercetare, n.n., I.F), pentru ca sigur exista extraterestri!”

Singurii care au asezat batista pe tambalul optimismului sunt cercetatorii chinezi de la Universitatea Tsinghua din Beijing, cei care spun, potrivit Live Science, ca a gasi indicii ale existentei formelor de viata pe alte planete din jurul unor stele indepartate ar putea fi mult mai greu decât isi imaginau pâna acum savantii.

Caracteristicile acestor stele, argumenteaza ei, sunt diferite de cele ale Soarelui nostru si trebuie sa se tina seama de aceasta realitate, inainte de a face presupuneri prea optimiste.

Evadam, totusi, , in curând, de pe Terra? Daca da, nu uitati: fara politicieni, va rog!

Ion Fercu

1 COMENTARIU

  1. ma scuzati daca gresesc….NU CREDETI CA AR FI MAI USOR SA-I TELEPORTAM PE EI PE ALTA PLANETA?…..si inca ceva si pe cei care au doua maini, doua picioare(…..nu vreau sa jignesc pe nimeni, doar ca nu ii suport, asteapta totul dea gata)…etc …pe astia ar trebui sa-i ducem pe alta planeta,caci saracii si asa sunt de pe ” ALTA PLANETA”…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here