,,Eu sunt mic, Pământu-i mare, de mine nevoie are!ˮ

4.077

Joi, 31 mai 2018, în cadrul grădinițelor din structura Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Buhuși, a avut loc  parada costumelor confecționate din materiale reciclabile.                Defilarea preșcolarilor costumați a constituit etapa finală a activității: „Eu sunt mic, Pământu-i mare, de mine nevoie are”, prima parte constând din informarea preșcolarilor despre metode de protejare a mediului, prin difuzarea unor filmulețe adecvate vârstei acestora și prin convorbiri pe această temă.  Activitatea este inclusă în proiectul „Împreună facem școala mai prietenoasă”, proiect desfășurat la nivelul școlii, prin colaborare cu UNICEF România și Primăria Orașului Buhuși. Obiectivele propuse de cadrele didactice au fost atinse cu succes, lucru dovedit prin buna colaborare între partenerii implicați.

Părinții preșcolarilor au dat dovadă de receptivitate și implicare, ajutînd copiii în prezentarea unor superbe costume. Creativitatea acestora și dorința de a se implica în activitate nu poate decât să crească speranța într-o educație de calitate, în care familia completează eforturile profesorilor. Preșcolarii au fost încântați de a-și prezenta costumele, cei mai mari putând chiar să descrie din ce materiale reciclabile au fost confecționate acestea.

Sprijinul și implicarea Primăriei s-a simțit prin prezența reprezentanților de la Protecția Mediului la activitatea desfășurată,  prin acordarea diplomelor de participare celor 90 de  preșcolari implicați și nu în ultimul rând, prin suma de bani oferită pentru darurile copiilor.

Toate cele șapte cadre didactice participante la această activitate, prin timpul dedicat, prin implicare și pasiune, au ținut să demonstreze că vârsta preșcolarității este potrivită pentru  cultivarea sentimentului de apartenență la societate, cultivarea atitudinii de grijă față de mediu, prin respectarea regulilor de conviețuire cu natura. În încheierea acestei activități, putem spune cu toată încrederea că, da,  „Împreună facem școala mai prietenoasă.”

Prof. înv. preșcolar Apetrei Antoaneta (Oana)

G.P.P. Nr. 1, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Buhuși

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here