Elita mondială a stilului Enshin Karate, două zile de poveste la liceenii buhușeni

4.675

Cocheta sală de sport a Colegiului ,,Ion Borcea” Buhuși a găzduit, timp de două zile, Seminarul Interna]ional al Stilului Enshin Karate. Organizat de Asociația CLUB SPORTIV „GEIDO DOJO ASHIHARA” KARATE, reprezentată de sensei Costin Nicolae, antrenor, în parteneriat cu liceul buhușean, seminarul a fost o veritabilă pledoarie pentru acest sport. Au participat sportivi ai cluburilor din întreaga țară și străinătate, dar și sportivi independenți. Printre cei aproape 80 de sportivi am remarcat și prezența unora din S.U.A., Japonia, Germania etc.

TORT

La seminar a participat delegația mondială de Enshin Karate, coordonată de japonezul Kancho Joko Ninomiya, fondatorul stilului Enshin Karate, 10 dan. N-au lipsit sportivi celebri precum sensei Leon Mtsunayache (campion mondial și european Sabaki Challenge, proba de luptă), Shihan Chandana Mutsunayache, sensei Jan Reichert, sensei Romulus Rusu. Dintre sportivii din România i-am remarcat pe sensei Gabriel Mareş (Piatra Neamț), sensei Sinodor Socea (Bacău) și pe sensei Marcel Paraschiv (Constanța). În cadrul seminarului au fost prezentate/asimilate tehnici de karate. Am asistat și la o probă pentru promovarea la centura de 3 dan a elevului lui sensei Nicolae Costin, Neculai Florea. Antrenorul CS GEIDO DOJO ASHIHARA, sensei Nicolae Costin a eliberat certificate pentru participanți. A impresionat prezența la seminar a multor copii, dar și a părinților acestora.

_MG_3720

_MG_3743

A fost o sărbătoare mondială a sportului. Kancho Joko Ninomiya, fondatorul stilului Enshin Karate, între altele, ne-a spus: ,,Sunt pentru prima oară în România. Sunt impresionat de atmosfera de aici. Sensei Nicolae Costin, gazdele acestui important seminar internațional, au oferit condiții foarte bune. Este, aici, o sărbătoare mondială a sportului”.

_MG_3754

,,Pentru mine este o mare satisfacție faptul că am reușit să întrunim la Buhuși elita mondială a acestui sport. Parteneriatul cu liceul buhușean a fost un succes. Oaspeții au rămas cu impresii minunate nu doar despre România, ci și despre Buhuși. Clubul nostru este prezent de mai mulți ani în Buhuși. Am spus mereu că suntem profesioniști cu standarde internaționale. Am demonstrat asta nu doar prin titlurile obținute în țară, ci și prin recunoașterea internațională”, ne-a spus sensei Nicolae Costin.

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here