Elevii din Buhusi dupa gratii

6.172

Experienta inedita în cadrul saptamanii Scoala Altfel, pentru elevii clasei a X-a a Colegiului Tehnic “Ion Borcea” din Buhusi. Acestia au fost “inchisi” in Penitenciarul Bacau, alaturi de profesori, detinuti si gardieni ai institutiei.

Activitatea a avut drept scop prevenirea comportamentelor infractionale in randul adolescentilor si constientizarea obligativitatii respectarii legii. Desi timpul petrecut in spatele gratiilor nu a fost foarte lung, viata in detentie le-a dat de gandit adolescentilor.

 

 

9 COMENTARII

  1. dar in alte parti nu ii priimeau?la aeroport de exemplu..sau muzeu sau teatru..cine e inteligentul care i/a trimis acolo?..si ati facut teste?la cati le/a placut “viata fara grija zilei de maine”?

  2. Foarte interesant! Numai un cadru didactic caruia ii “pasa” a putut sa organizeze aceasta activitate! Eu sunt acum educatoare(din inginer, prof. textile, prof. ed. tehnologica, prof. ed. primar si prescolar) si in excursia la Cetatea Neamt am insistat, si copiii au fost curiosi, cu ce se intampla cu cei ce nu respecta “regulile”(legea)!
    Sigur ca este foarte greu sa-i faci pe copii sa respecte “ceva”, atata timp cat NIMENI nu respecta nimic!

  3. Vreau sa ma credeti ca ceea ce am vazut acolo ma impresionat nu prin frumusete ci prin acele povesti , acei detinuti sunt oameni la fel ca noi care au ajuns acolo nu neaparat din vina lor.Cativa dintre detinuti sunt acolo pentru ca n-au altundeva unde sa se duca.Va rog frumos sa ma credeti a fost o experienta…dureroasa dar care te pune pe ganduri.Chiar imi pare bine ca mam dus…

    • Stefanel mama, iti spun eu faptul ca, 95% din ei au savarsit o infractiune prevazuta de codul penal si de aceea se afla in acel loc. 

  4. felicitari doamnei profesor de limba franceza care a avut o initiativa demna de laude.Din cate stiu este o adevarata profesionista si avangardista in tot ceea ce face(vezi tinuta la elevi s.a.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here