Elevii au dat astăzi ultima probă la Bacalaureat 2015

1.625

Absolvenții claselor a XII-a au susținut astăzi  ultima probă a examenului de Bacalaureat, la o materie la alegere, în funcţie de profil. Subiectele şi baremele se vor publica pe site-ul subiecte2015.edu.ro, al Ministerului Educaţiei.

borcea_bun
La Colegiul Tehnic „Ion Borcea” din Buhuși s-au înscris 135 de elevi, 13 din aceștia fiind din serii anterioare. Lucrările vor fi corectate, pentru prima dată, în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul.

Prof. Ion Fercu, directorul liceului din Buhuși ne-a declarat: „Examenul de Bacalaureat a stat, şi în acest an, sub semnul respectării legalităţii. A fost asigurată logistica necesară (inclusiv surse de rezervă pentru suplinirea capricioaselor – eufemism, desigur– E.O.N. şi C.R.A.B.). Comisia, constituită exclusiv din profesori băcăuani, a apreciat comportamentul candidaţilor. N-au lipsit camerele de luat vederi, exigenţa firească a profesorilor care au supravegheat, vigilenţa jandarmilor. A fost totuşi o excepţie: un candidat dintr-o promoţie anterioară a fost exclus din examen, fiind surprins cu un telefon în sală. Acesta nu va mai avea dreptul să susţină examenul în următoarele două sesiuni. Lucrările candidaţilor vor fi corectate într-un alt judeţ. Circulă vesel vorbe despre faptul că subiectele au fost <<uşoare>>. Este o aiureală. Au fost pur şi simplu subiecte pentru o evaluare naţională.”

Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca în perioada 8-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here