Ediția a 12-a: Ștefan cel Mare și Sfânt, omagiat la monumentul din fața Sălii Polivalente

1.163

Ajunsă, deja, la a 12-a ediție, manifestarea cultural-religioasă închinată voievodului moldav Ștefan cel Mare, organizată an de an de părintele paroh Gheorghe Bârjovanu, a avut loc ieri, 1 iulie, la statuia domnitorului din fața Sălii Polivalente.

Voievodul Ștefan cel Mare a murit pe data de 2 iulie 1504 și este înmormântat la Mănăstirea Putna.

Cronicile ne arată că, pe data de 14 aprilie 1457, la Orbic, are loc victoria noului domn Ştefan cel Mare al Moldovei asupra fostului domnitor Petru Aron.

Deși evenimentul a început la ora 17, termometrele arătau 33 de grade. Cu toate acestea, au participat câteva zeci de buhușeni, cei mai mulți fiind îmbrăcați în port tradițional. Primăria Buhuși a asigurat un dozator de apă pentru cei prezenți. Printre participanți s-au numărat și primarul Vasile Zaharia, alături de viceprimarul Dan Teslariu.

Manifestarea a fost condusă de Pr. Gheorghe Bârjovanu, preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe”, iar alături de dânsul au mai fost Pr. Radu Cezar – preot slujitor la Parohia „Sf. Nicole” din Buhuși, Pr. Sbârcea Romeo – preot paroh la Parohia „Sf. Înviere” din Buhuși, Pr. Moldovan Ștefan – preot slujitor la Parohia „Sf. Înviere” din Buhuși și părintele stareț Macarie Costea, de la Mănăstirea Runc. Aceștia au săvârșit slujba Acatistului Sf. Ștefan cel Mare și parastasul pentru cei adormiți.

La final a avut loc un moment artistic, susținut de câteva tinere talente muzicale ale orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here