Drogurile din Buhusi, la tribuna Parlamentului

2.261

In Buhusi, consumul de droguri usoare/plante etnobotanice cu efect halucinogen este ultima moda nenorocita care a prins foarte bine la tineri si adolescenti. Ca sa citez un adolescent, „etnobotanicele se cumpara/consuma in draci si e ok ca nu mai exista interdictii”.

Fenomenul buhusean a ajuns si la surdele urechi ale Parlamentului si Guvernului, prin vocea ing. Elena Mitrea, senator, care a avut o interpelare si a facut o declaratie politica in acest sens, asteptând si raspunsul scris al guvernantilor. „Fenomenul este ingrijorator si ia amploare. Tocmai de aceea, as dori ca strategia dumneavoastra in acest sens sa aiba in vedere: intensificarea controalelor, declansarea unor campanii de informare pentru parinti si elevi. Informarea nu este suficienta si trebuie sa aveti in vedere ce li se intampla in continuare acestor tineri: epuizare fizica si psihica, afectiuni ale inimii si creierului, chiar decese.

Nu am intrat intr-un «magazin de vise», dar am avut discuii cu autoritatile locale, cu parintii, care sunt ingrijorati de aparitia si functionarea nestânjenita a acestor centre de distributie. Intr-un oras mic, Buhusi, cel din care provin, exista cel putin trei magazine sub denumirea de «Coffe–Shop», unul fiind amplasat la nici 200 de metri de o scoala cu invatamânt primar si gimnazial”, a spus senatorul. In aceeasi zi, Elena Mitrea i-a interpelat pe cei (i)responsabili de aplicarea „Programului National de Screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin”, solicitând ca acestuia sa fie gasite urgent „resurse de finantare pentru demararea sa cu prioritate”.

In ultimele trei zile, politistii buhuseni si-au intetit raidurile la cele… sase “magazine de vise” din Buhusi. „Deocamdata nu sunt insa pârghiile legale necesare incetarii activitatii acestora, precizeaza comisarul sef Ioan Chiriloiu, seful politistilor, dar noi monitorizam atent fenomenul, actionam preventiv”. „Doua dintre aceste magazine si-au incetat activitatea, pentru ca le expirase perioada de functionare si nu le-am mai prelungit termenul, ne-a spus primarul Ionel Turcea. La celelalte magazine, inspectorii comerciali cauta tot felul de … amanunte legale, pentru a-i determina sa nu mai vânda. Important este sa avem, cât mai repede, un cadru legal de interzicere a comertului pe aceasta relatie. Dar raul a fost facut. Am inteles ca unii dintre cei dependenti vor comanda pe internet aceste plante. Am ramas surprins de amploarea fenomenului in oras. Un asemenea magazin are, zilnic, si incasari de 3o de milioane, in vreme ce unui magazin alimentar ii trebuie câteva zile pentru a incasa acesti bani”. In scoli, actiunile educative s-au intensificat.

Ion Fercu – desteptarea.ro

3 COMENTARII

  1. Daca alesii nostri ar fi realizat ca prin legalizarea marihuanei nu s-ar mai fi ajuns la a consuma sare de baie, cred ca era mult mai bine. Ironic, bautura face mai multe victime ZILNIC de cat a facut “satana” aia de iarba intr-o luna. De ce nu se interzice bautura? Pff… ce intrebare… pai ce mai consume edilii nostri? Sau militia…

  2. mama mama a ajuns si la buhusi rahatul asta de spice am crezut k dak vestul e asa de destept sa se ca*e pe el spice estul si asa se ca*a pe el da nuuuu smecheru roman tot smecher ramine si la apusul soarelui nici praful nu se lipeste de el … pffff … da na acolo mam nascut si iubesc orasul si tot mindru sint k de acolo vin dar am invatat k smecheria p***i nu te aduce deloc departe

    salutari din germania doamnelor si domnilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here