Două noi premiere medicale efectuate la Spitalul “Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși, specialitatea urologie

1.798

Printr-un comunicat al Spitalului “Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși, a fost anunțate două intervenții în premieră, de data aceasta la specialitatea Urologie. Este vorba despre 2 intervenții laparoscopice, respectiv pentru chist renal de dimensiuni mari, unul de 14 cm la un pacient de 70 ani care s-a prezentat cu dureri lombare și in fosa iliacă in ortostatism și al doilea pacient, in vârsta de 68 ani, cu un chist renal de 9 cm compresiv asupra căilor urinare.

Aceste intervenții sunt o premieră pentru specialitatea urologie din cadrul spitalului buhușean, fiind făcuți primii pași in urologia laparoscopică.

Pacienții au avut evoluție postoperatorie favorabilă și au fost externați la 48 h postoperator.
Avantajul acestei metode este miniminvazivitatea, se practică doar 3 incizii mici, de aproximativ 0,5-1,5 cm, prin care sunt introduse instrumentele laparoscopice. Astfel se evită inciziile mari care pot provoca complicații la nivelul plăgii și sindrom dolor semnificativ. Pacienții au fost mobilizați la 4 h postoperator.

Intervențiile chirurgicale au fost posibile prin implicarea echipei medicale operatorii alcătuită din: Dr. Cojocaru Ion – specialitatea urologie, Dr. Popescu Lucian – specialitatea chirurgie generală, Dr. Gunea Sebastian – specialitatea chirurgie generală, Dr. Botezatu Carmen – specialitatea A.T.I. și asistente medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here