Dor de Eminescu…

2.010

Astăzi, 15.01.2019, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși a sărbătorit împlinirea a 169 de ani de la nașterea poetului, al cărui nume îl poartă instituția.

Ca în fiecare an, elevii și cadrele didactice din școală l-au omagiat pe Eminescu,  printr-o serie de activități diferite față de anii trecuți. Dacă până acum scoteam în evidență latura sensibilă dată de poezia despre natură și iubire, anul acesta am vrut să popularizăm, în rândul elevilor, poezia patriotică și aceea care oferă veritabile lecții de înțelepciune și demnitate. Continuăm să credem că vlăstarele de astăzi vor fi adevărații Oameni de mâine cărora să le fie drag să locuiască în țara lor. De aceea, elevii claselor a V-a și a VI-a, coordonați de către doamnele profesoare, Dochia Ernestina, Găină Lăcrămioara, Păduraru Judit și Mălinici Oana, au recitat versuri din poeziile „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, „Doină” și „Glossă”, care, ne place să credem, au trezit iubirea de țară în sufletele celor prezenți .

Am resimți nostalgia copilăriei, care ne amintește în permanență de  locurile natale, prin versurile poeziei „O, rămâi…” cântate de  Lupu Delia de la clasa a VI-a. Ea a fost susținută de corul elevilor de la cele două clase și de chitarele a doi elevi de la clasa a VII-a, Brânzache Radu și Olteanu Marius. Un moment sensibil foarte apreciat în cadrul activității a fost valsul vienez, pe melodia versurilor „Pe lângă plopii fără soț”, adus pe scenă de doi elevi de la clasa a V-a, Filimon Andreea și Pușcalău Vlaicu-Andrei, pregătiți de domnul profesor, Florin Ștefănescu, de la Clubul de Dans Sportiv Adamas.

În continuare, glasurile gingașe ale fetițelor de la clasa a II-a, Asandei Riana și Silvaș Maria, coordonate de către doamna învățătoare,  Anghelina Aurora, au transmis emoții prin interpretarea melodică a poeziilor „Ce telegeni…” și „Pe lângă plopii fără soț”. Ritmurile de chitară au acompaniat din nou, pe versurile poeziei „Luceafărul”, nu doar corul celor mici, ci și glasurile sensibilizate ale publicului prezent.

A fost o atmosferă încărcată de emoție, care a contribuit la educarea sentimentală a întregii audiențe, indiferent de vârstă.

Profesor, Lăcrămioara Găină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here