În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Buhuși de joi, 31 martie, punctul nr. 10 de pe ordinea de zi a fost amânat, acesta primind aviz negativ în ședința Comisiei de Urbanism.
Este vorba despre Proiectul de Hotărâre privind propunerea de aprobare a Planului Urbanistic de Detaliu „Construire spațiu comercial și locuințe colective P+5”, în orașul Buhuși, strada Mihai Viteazul.
Conform procesului verbal al ședinței, proiectul menționat mai sus a fost amânat în unanimitate de voturi pentru o ședință viitoare, datorită adresei nr. 16176/30.03.2016, formulată de un grup de cetățeni.
Descarcă documentul (PDF, 264KB)
Deși terenul respectiv este proprietate privată, cetățenii din zonă și-au exprimat împotrivirea privind construcția blocului. Proiectul va fi supus unei dezbateri publice, dar data acesteia nu a fost stabilită încă. Ea va avea loc, cel mai probabil, după alegerile locale din 5 iunie, proiectul fiind suspendat până atunci.
Aspectul cu teren proprietate cred ca se poate rezolva onorabil. Schimb in alta parte si terenul in cauza sa ramana la dispozitia Primariei. Oare atat doritorul cat si constructorul viitorului edificiu realizeaza ca pentru a ridica o constructie P+5 este nevoie de macarara mare si alte utilaje care nu incap in acel perimetru? Sau probabil se dispune de fonduri si se vor executa lucrarile cu elicopterul? Parcul ,, Dendrologic,, nu beneficiaza de nicio imbunatatire, amenajare, modernizare si mai sufocam iar cu un P+5 centrul orasului ? Odata ce se doreste constructia unui bloc cu spatii comerciale la parter _ oare nu trebuiesc si locuri de parcare, acces pentru aprovizionare s.a. . Nu e o constructie realizata odata cu cele din jur, lucrarile vor afecta sigur blocul din Tineretului 24, acest aspect este luat in calcul? Doresc succes proprietarului, dar pe un alt amplasament. Sigur exista posibilitati!
Am gasit urmatoarele precizari :
Nu se mai aplică Ordinul 536/1997 ci Ordinul ministrului sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, care la art. 3 precizează:
<>
Cat sunt de actuale precizarile nu stiu… poate va ajuta la ceva
precizarea
(1) Amplasarea clădirilor destinate locuinţelor trebuie să asigure însorirea acestora pe o durată de minimum 1½ ore la solstiţiul de iarnă, a încăperilor de locuit din clădire şi din locuinţele învecinate.
(2) În cazul în care proiectul de amplasare a clădirilor evidenţiază că distanţa dintre clădirile învecinate este mai mică sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, care să confirme respectarea prevederii de la alin. (1).