Depistat fara carnet si sub influenta alcoolului la volan. Nu avea nici asigurare

1.972

La data de 11 septembrie a.c., o patrulă de poliţie rutieră din Buhuși, în timp ce efectuau serviciu de patrulare pe strada Libertăţii din localitate, au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din județul Mureș.

Întrucât acesta nu deţinea permisul de conducere asupra sa, polițiștii au procedat la verificarea acestuia în baza de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta are  permisul de conducere reţinut. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că vehiculul nu deţine asigurare de răspundere civilă obligatorie, valabilă. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, bărbatului  i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 1305 lei pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi încă o sancţiune contravenţională de 1.000 lei pentru punerea în circulaţie a unui vehicul neasigurat pentru răspundere civilă, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare ca măsuri complementare.

Comunicat IPJ Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here