Declarații

1.422

fercu.jpgSorin Ovidiu Vântu. Ultima sa declaratie este de-a dreptul halucinanta; declaratia ultimului sfert de veac: ,,Daca statul român m-ar fi prins cu ce am facut, faceam puscarie pe viata. Habar n-au ce-am facut si pentru ce as fi meritat sa fac inchisoare. A inventat niste cauze in schimb si cu aceste cauze m-a arestat, nu cu ce am facut cu adevarat. Eu nu reclam faptul ca am facut inchisoare, meritam sa fac inchisoare. Oho, si inca multumesc lui Dumnezeu ca am scapat ieftin!”.

Declaratia este un bobârnac sfidator la adresa Justitiei si politicienilor. Subtilul infractor stie ca toate matrapazlâcurile sale gogonate au fost prescrise, altfel nu se aventura intr-o asemenea declaratie care ne spune ca marile matrapazlâcuri ale României ramân nepedepsite, ca tot ceea ce ni se ofera cotidian nu reprezinta decât plevusca infractionala.

Victor Ponta. Jenant, este al treilea candidat al P.S.D. care pierde alegerile prezidentiale. Ca un fraier, de vreme ce reprezinta partidul cel mai numeros, cu majoritate parlamentara, care a gestionat alegerile cu ordonante ciudate si cu toate mijloacele specifice puterii mioritice. Victor Ponta declara ca nu va demisiona decât daca va fi cercetat penal. Intr-o democratie normala, seful unui partid demisioneaza imediat, daca a pierdut alegerile. Fiind si cel care a candidat, trebuia sa demisioneze ca lider de partid si de guvern. Intentia sa de a demisiona doar daca penalul il va curta este o sfidare la adresa democratiei.

Klaus Johannis intreprinde vizite externe ca presedinte ales, dar se comporta ca lider de partid, atunci când declara ca dreapta va prelua puterea. Deja, cu atitudinea aceasta, este pe toboganul democratiei. Apucaturile specifice lui Basescu nu par a fi in suferinta.

Jose Mujica, presedintele Uruguayului, isi doneaza 97 la suta din salariu. ,,Nu am nevoie de multe, declara el. Traiesc exact cum traiam si când nu eram presedinte – in acelasi cartier, am aceeasi casa…” Basescu se da de ceasul mortii ca sa ramâna in somptuoasa vila pe care o ocupa, Klaus Iohannis are doua oferte superluxoase si n-a zis ba…

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here