Decizie definitivă: Ionel Turcea poate candida la alegerile locale din 27 septembrie

1.710

Luni, 10 august, Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 4 Buhuși a respins candidatura fostului primar Ionel Turcea. Decizia a fost contestată la Judecătoria Buhuși de Ionel Turcea, aceasta dându-i dreptate, motivând că termenul de 3 ani de interdicție curge de la data încetării mandatului, iunie 2016, și nu de la data rămânerii definitive a incompatibilității, mai 2019.

Această decizie a fost apelată la Tribunalul Bacău, ultima instanță competentă pentru a judeca acest caz. Judecătorii Tribunalului Bacău au menținut decizia Judecătoriei Buhuși, dându-i cale liberă lui Ionel Turcea să candideze, în ciuda faptului că pe site-ul ANI, Turcea apare cu o interdicție valabilă până în 2022.

Reamintim că Ionel Turcea a fost primar timp de 16 ani, între 2000 și 2016. Deși a fost declarat INCOMPATIBIL de către Agenția Națională de Integritate și are o condamnare definitivă la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, acesta se înscrie în cursa pentru câștigarea unui nou mandat de primar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here