De la Basescu, la Balaceanca

3.061

De la Balcescu Nicolae; cam fara numar, dar cu patriotism: „Pe culmea cea mai inalta a muntilor Carpati se intinde o tara mandra si binecuvantata intre toate tarile semanate de Domnul pre pamant…” in aceasta binecuvantata lume, daca risc sa devin prizonierul televiziunilor nationale, imi asum esenta sublimului mioritic. De la Balcescu, la Balaceanca. Moni si Iri divorteaza. Idem Pepe si Zavoranca. Moni a fost prostituata, citat din Iri. Zavoranca a ramas mai grea cu-n spermatozoid, dupa intalnirile cu Tudy, citat din Pepe. Iri e tata deplorabil, citat din Moni. Moni e mama batausa, discurs Iri. Zavoranca da iama prin bunurile comune, cu televiziile dupa ea. Moni pierde custodia copilului. Iri pierde custodia copilului. Zavo a ramas insarcinata. Zavo n-a fost insarcinata. Zavo e iar insarcinata. Copilul cuplului Iri&Moni a facut rubeola. De Izvorani. Dinel Staicu, infractorul condamnat, a devenit Dinel Nutu, inocentul. Unul dintre ei, Staicu sau Nutu, sigur a fugit peste granita. Evident ca nimeni, inclusiv Politia, nu e de vina. Nici granicerimea. Nici pasaportimea. Nici judecatorimea sau procurarimea. De fapt, Politia nici nu prea stie pe cine sa caute. De fapt, nimeni nu stie pe cine sa caute. Desi toata lumea stie. Pepe face scandal/show cu avocatii.

Televiziile, si aici. Staicu sau Nutu a ajuns, cica, prin sud de America. Normal. Cand dai lovitura la o banca, doar n-o sa stai, ca proasta satului, sa risipesti verzisorii prin parnai. Gheorghe Zamfir, grozavul naist, ne spune cine este. in fapt, clarifica altceva: cine suntem. El zice despre el: sunt cel mai mare/tare din parcarea dintotdeauna a romanilor. Brancusi, Cioran, Eliade, Ionesco si multi altii de teapa astora, adunati de-a valma, ca-ntr-o ecuatie ticnita, nu fac, toti la un loc, atat cat face maestrul, pentru ca, vorba Domniei Sale, in orice supermarket nipon cu staif se aude trilul sau, pe cand ecourile din Eliade, Cioran, Brancusi sau din absurdul lui Ionescu, canci. Cand vom intra in orice supermarket si vom aplauda piese de Ionesco si coloane indragostite de infinit (originale toate), atunci sa compari muschii buzelor zamfiresti cu circumvolutiunile creieresti ale celorlalti. Priceput? A, era sa uit. Nu este exclus ca Pepe sa fie fostul viitor sot al lui Zavo. De regula, pojarul nu are durata lunga, insa cel de Izvorani, fiind unul avocatesc, ar putea revolutiona medicina. Vai, Gheorghe Zamfir a fost un oprimat al puterii comuniste. Atat de oprimat, incat, aflam, statea mai mult prin strainatate. Pur si simplu nu voiau securistii sa-l vada prin tara. A, sa nu uit; iar. Tudy nu merge la materna. N-are timp/chef sa vada de ce, domnule, n-a prins spermatozoidul lui ilicit cheag, desi stiut este ca rata de implementare eficienta a acestui sturlubatic din vecini este cea mai mare. Si tot asa. Adica si tot asa se deschid/inchid cele mai importante emisiuni de stiri despre natiune. Despre natia romana. Cum am zis: de la Balcescu, la Balaceanca.

Ion Fercu – desteptarea.ro

2 COMENTARII

  1. macar dumneavoastra nu-i mai pomeniti, ca destul peste tot in mass-media numai de ei auzim.de curiozitate de ce nu scrieti un articol in care sa faceti o analiza de caz sa vedeti cite resurse financiare topeste statul pe acest caz moni-iri ,anchete sociale ,psihologi,politie care escorteaza ca daca erau niste amariti nu mai interesa pe nimeni,nu mai venea politia sa se intereseze asa de tare de caz si nici cei de la Autoritatea tutelara .bani risipiti aiurea ,cei saraci nu au parte nici de firmituri pe cind Vip-urile sunt bagate in seama la greu (politisti ,psihologi,asistenti,jurnalisti)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here