De ce vă bateți joc (și) de copii?

19.204

fercu.jpgInteleg: va bateti joc de Tara, din cauza ca ea reprezinta pentru voi doar suma celor care voteaza emotional-blitz. Pricep: tratati România ca pe un trib care se bucura de doua margele aruncate de catre niste colonisti cheflii, din cauza ca multi dintre locuitorii ei inca nu stiu ca au si drepturi. Stiu: intelegeti prin functie un instrument official prin care va jupuiti semenii fara rusine, dar am o intrebare: cum de-ati ajuns in halul acesta de cronica nesimtire, incât nici fata de copii nu mai aveti niciun pic de respect? Atitudinea aceasta nu are decât un singur nume: Crima…

Desigur, e limpede faptul ca interogatia mea incearca, atât cât poate, sa ajunga la obrazul gros al politicienilor. Un Copil este o minune. Cei care atenteaza la inocenta Sa sunt niste avortoni ai moralei, ai spiritului, ai fiintarii. Când ma gândesc la politicieni, cred ca ar trebui sa le fie pregatit un Iad nou, pentru ca pâna si figuri sinistre precum violatorii si criminalii de duzina s-ar simti dezonorati de compania lor. Sa ne justificam…

Le-ati alungat parintii in strainatate, i-ati vaduvit de afectiune, i-ati aruncat in singuratate, i-ati facut parteneri ai lacrimei. I-ati aruncat pe multi dintre ei in infernul strazii sufocate de alcool, droguri, tutun si prostitutie. Totul in numele democratiei, bineinteles.

Ii platiti pe dascalii lor atât de jenant, incât la portile facultatilor cu profil pedagogic au inceput sa bata mai ales cei care n-au nicio sansa de a reusi in alte zari. Va faceti ca nu stiti ca exista, din acest motiv, si dascali care cocheteaza cu analfabetismul modern.

Gestionati, de vreo 25 de ani, un sistem de invatamânt care livreaza someri pe banda rulanta, bone si menajere pentru Occident, cetateni dezorientati, lipsiti de radacini, orfani de sentimental autentic al patriotismului, inclinati sa-si organizeze viata dupa modelul de fiinte pradalnice pe care-l reprezentati.

Atentati cotidian la viata lor. Exista mii de copii neimunizati, din lipsa de vaccin. Doar in triburile uitate din Pacific mai intâlnesti asa ceva. Locurile lor publice de joaca, periculoase, amenajate cu investitii ametitoare, sunt niste capcane perfide.
ETC.

Inteleg de multe ori chiar si faptul ca va bateti joc de ceilalti cetateni, care, blazati, desi ar putea sa se apere, infratindu-se si cu revolta, prefera sa va suporte mârlania infractionala. Dar nu pricep de ce n-a mai ramas in voi nicio urma firava de om, de vreme ce ati ajuns niste criminali ai inocentei.

Ion Fercu

4 COMENTARII

  1. nu stiu de ce dle profesor aveti o anumita rautate fata de fostii colegi felicitari pentru lansarea de carte a dnei prof DUMITROAIA STELA din data de 21 09 2014 la care nu ati participat poate ca nu ati fost invitat dat sigur ati stiut si despre care nu se scrie nimic .daca gresesc sa ma contraziceti scriind nu numai la evenimentele dstra ci si a altora

  2. Interesant si realist articol. Doar ca mai trebuie adaugat: la Buhusi, politicienii sunt aparati, sustinuti si laudati chiar de autorul textului, plus televiziunea locala si administratorul acestui portal!

  3. Cat adevar!Mi-au dat lacrimile…asemenea realitate surprinsa atat de pur,de corect si emotionant nu putea fi exprimata de una si aceeasi persoana criticata mai sus..of!!! oare cand vom invata si noi macar cat altii,daca nu cat noi ca ne ucide critica? ca avem atata rautate in noi ,incat nici pe noi nu ne mai suportam. Oare cine ne-a invatat sa ne ucidem valorile,sa refuzam sa judecam si sa respingem orice? In numele cui o facem? Cine este tatal tuturor acestor anomalii? Chiar numai de urat si judecat suntem noi buni fratilor?!?Da,de-a dreptul trist…ca bine a zis cine a zis: Un om rau e ca un taciune,daca nu te arde te murdareste…cine are minte sa ia aminte!caci cu judecata cu care judecam cu aceea ni se va judeca si noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here