De ce sa iti verifici contul la pariuri

148

Orice roman care isi deschide cont la o casa de pariuri sau cazino online trebuie la un moment dat sa treaca prin etapa de verificare a contului. Aceasta regula a fost introdusa inca din anul 2015, odata cu infiintarea si intrarea in rol a ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc).

In cadrul acestui articol iti voi prezenta motivele pentru care trebuie sa iti verifici contul la pariuri online, dar si ce documente sunt necesare pentru indeplinirea acestei proceduri.

De ce trebuie sa iti verifici contul?

Exista practic 3 motive principale pentru care trebuie si merita sa iti verifici contul deschis la casele de pariuri licentiate. Iata care sunt acestea:

  • Obligativitatea prin lege – in primul rand, etapa de verificare a contului este obligatorie prin lege. Daca nu iti verifici contul de pariuri online in termen de 30 zile de la prima depunere sau 6 luni de la inregistrare, atunci acesta va fi blocat, iar eventualele sume de bani ramase in cont vor fi virate catre bugetul de stat
  • Depuneri nelimitate – cu un cont neverificat nu vei putea depune in total mai mult de 200 Euro (sau echivalentul in lei). Odata ce vei trece prin etapa de verificare vei elimina aceasta limita la depunere si iti vei putea incarca contul de pariuri cu orice suma doresti
  • Deblocarea retragerilor – daca nu ai contul la pariuri verificat atunci nu vei putea solicita cereri de retrageri. In schimb, dupa trimiterea documentelor de verificare vei avea acces oricand doresti la castigurile obtinute si le vei putea retrage in contul tau

Pe langa aceste 3 motive principale, uneori pentru verificarea contului poti fi recompensat si cu bonusuri fara depunere, asa cum se intampla deseori la MaxBet. Asadar ai toate motivele sa iti verifici contul cat mai repede posibil dupa inscrierea pe site, iar in continuare vei afla cum poti sa faci asta simplu si rapid.

Cum iti verifici contul la pariuri online?

Verificarea contului la casele de pariuri online din Romania este o procedura destul de simpla de realizat, care presupune, in cel mai complex caz, 3 etape.

Totusi, de multe ori doar primele 2 etape pe care ti le voi prezenta in continuare sunt necesare:

Verificarea identitatii

La casele de pariuri online licentiate au voie sa joace doar persoanele majore, iar operatorii sunt obligati sa verifice acest lucru. Asta se face prin solicitarea unui act de identitate personal (buletin, pasaport, permis de conducere), care va dovedi varsta jucatorului si de asemenea va asigura operatorul de faptul ca informatiile introduse la inregistrarea pe site sunt corecte si reale.

Verificarea identitatii trebuie realizata in cel mult 30 zile din momentul efectuarii primei depuneri sau cel mult 6 luni de la inregistrarea pe site, daca in tot acest timp nu s-a realizat nicio incarcare cu bani a contului.

Verificarea metodei de plata

Iti vei putea alimenta contul de pariuri utilizand numai metode de plata care iti apartin si va trebui sa dovedesti acest lucru. Daca ai depus utilizand un card bancar, atunci va trebui sa trimiti o poza fata/verso cu cardul bancar – va trebui sa lasi vizibile doar primele 6 si ultimele 4 cifre ale cardului si sa acoperi codul de securitate.

Daca ai depozitat bani in cont printr-un portofel electronic (Skrill, Neteller, Paysafecard), atunci va fi necesar un print screen din cadrul contului tau.

Verificarea metodei de plata este de obicei solicitata in momentul in care efectuezi prima cerere de retragere. Daca vrei insa ca tranzactia ta sa fie aprobata intr-un timp mai scurt, atunci poti efectua verificarea metodei de plata mai repede, oricand doresti.

Verificarea adresei

Aceasta a 3-a etapa de verificare a contului nu este intotdeauna necesara. Verificarea adresei se solicita uneori jucatorilor deoarece numai rezidentii romani pot accesa site-urile de gambling licentiate la noi in tara.

Asadar, va trebui sa faci dovada adresei, iar pentru asta ai la dispozitie mai multe documente la care poti sa apelezi: o factura de utilitati pe numele tau (nu mai veche de 3 luni), un extras de cont bancar in care sa apara adresa ta sau o scrisoare cu una dintre institutiile statului (politie, primarie, judecatorie etc.).

Verificarea adresei este solicitata doar daca operatorul considera necesara aceasta verificare suplimentara, iar momentul exact al solicitarii difera de la o agentie la alta.

Ca sa trimiti documentele pentru verificarea contului exista practic 2 modalitati, in functie de fiecare platforma in parte. Prima este incarcarea documentelor direct pe site-ul operatorului, intr-o sectiune dedicata, in timp ce cea de-a doua presupune trimiterea unui e-mail cu documentele necesare atasate, pe o adresa specificata.

In concluzie, verificarea contului de pariuri online este obligatorie prin lege, iar intreg procesul este unul foarte simplu si rapid si nu vei intampina niciun fel de probleme. Avantajele pe care le obtii in urma verificarii contului sunt importante, deci ai toate motivele sa parcurgi cat mai repede posibil aceasta etapa de verificare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here