Daruri si colinde la Spitalul de Psihiatrie Cronici Buhusi

4.800

Pacienții internaţi la Secţia Pediatrie a Spitalului Orășănesc Buhuși au primit vizita părintelui Protopop Vasile Cozma și a managerului dr. Mouhannad Toron, care le-au adus daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Moş Crăciun încărcat cu daruri multe a îndulcit viaţa pacienților internaţi în spital pentru diferite afecţiuni. Pacienții au primit cu bucurie darurile Moşului, şi l-au răsplătit cu poezii. “Vin sărbătorile şi ne-am gândit şi la pacienții care sunt internaţi cu diferite boli în acest Spital.”, a spus dr. Mouhannad Toron – managerul Spitalului Buhuși. Părintele Vasile Cozma -Protopop al Protopopiatului Buhuși a dat o mână de ajutor lui Moş Crăciun: „L-am ajutat pe Moş Crăciun să aducă daruri multe la pacienții aflaţi pe patul de spital. Este un lucru care cred că le va aduce bucurie acestor bolnavi”, a declarat pr. Protopop Vasile Cozma. Moş Crăciun a colindat prin toate saloanele şi a împărţit tuturor bolnavilor cadouri.

Tot de sărbători, Protopopiatul Buhuși va oferi o masă caldă la prânz, timp de zece zile, în perioada 25 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013.

Sectia de Psihiatrie a Spitalului orășenesc din Buhuși este singura din judetul Bacau, destinată bolnavilor de acest fel, având 70 de paturi unde sunt internati 68 de pacienti.

Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, din inițiativa și sub îndrumarea Pr. Protopop Vasile Cozma și face parte din proiectul religios-duhovnicesc “2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”

“Acțiunea a fost o reușită, aceasta și prin faptul că bolnavii au fost încredințați că nu sunt singuri, dar și prin faptul că L-am întâlnit pe Dumnezeu în fiecare dintre ei. Poveștile cutremurătoare de viață ale fiecăruia, reprezintă o lecție de viață pentru noi toți. Astfel de acțiuni vor continua.” a declarat pr. Vasile Cozma – Protopop al Protopopiatului Buhuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here