Damian Draghici, decorat cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler

2.479

Damian Draghici si Maia Morgenstern s-au numarat printre artistii ce au fost decorati, miercuri, cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler, in cadrul unei ceremonii prezidate de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin.

Ordinului Artelor si Literelor reprezinta un important omagiu adus personalitatilor ce se disting prin creatia artistica de exceptie in domeniul culturii si comunicarii sau prin contributia esentiala adusa la raspandirea artelor si literelor in Franţa si in lume.

Detinator al unui premiu Grammy si avand la activ 17 albume muzicale, Damian Draghici a cantat, de-a lungul timpului, alaturi de Joe Cocker, Shaggy, Cyndi Lauper si James Brown. Muzicianul s-a nascut la Bucuresti intr-o familie roma si a inceput sa cante la varsta de trei ani. La zece ani, instrumentul sau preferat era naiul, iar la 15 ani inregistra cu Orchestra Simfonica Radio.

A parasit tara in perioada comunista, ajungand sa cante pe strazi si la nunti si botezuri in Grecia. A absolvit cu Magna Cum Laudae sectia “Interpretare de Jazz ” la colegiul de muzica Berkley din Boston. In 2004, Damian a participat la turneul Nights of the Proms alaturi de nume precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy si Gipsy Kings. In 2005 a primit premiul Grammy pentru albumul “Journey To The Sun”. In 2007, Damian Draghici a fost numit Ambasador al Anului Egalitaţii de Sanse, iar in 2008 a fost Ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural.

Printre ceilalti artisti premiati miercuri  cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler se numara actrita Dorina Lazar, directorul Teatrului Odeon, Mircea Angelescu, profesorul Andrei Pippidi, pianista Ilinca Dumitrescu si actrita Maia Morgenstern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here