Cum sa tratezi durea de gat prin metode naturale?

5.628

Te doare gâtul? Nu intra în panică şi nu apela la antibiotice imediat. De multe ori o durere de gât poate fi tratată prin metode naturiste şi nu ar trebui să ţină mai mult de 2-3 zile. Dacă însă durerea persistă, e intensă şi faci febră mai mare de 38 grade abia atunci ar trebui să te gândeşti să consulţi medicul. Până atunci însă poţi încerca aceste remedii naturale pe care şi bunicii noştri le foloseau pe vremuri:

1. O linguriţă cu miere consumată cu înghiţituri mici. Mierea este remediul cel mai cunoscut împotriva afecţiunilor căilor respiratorii şi este înainte de toate un bactericid natural cu proprietăţi antiseptice, expectorante şi un calmat al tusei. De asemenea tot cu miere poţi prepara o delicioasa băutură făcută dintr-o ceaşcă cu lapte cald, miere şi un gălbenuş de ou crud şi care este foarte bună împotriva durerilor de gât.

2. Sucul de lămâie împreună cu o linguriţă de miere formează un amestec pe care dacă îl bem cu înghiţituri mici la fiecare două ore poate să facă să dispară atât de deranjantele dureri de gat. Acest amestec se bea rece dar se mai poate folosi şi varianta caldă. Iată cum: amestecă puţină apă călduţă  cu suc de lămâie şi apoi adaugă miere pentru a îndulci limonada.

3. Gargara cu ceaiuri din plante ajută de asemenea în tratamentul durerilor de gât. Poţi face un decoct din frunze de busuioc procedând în felul următor: fierbe timp de 10 minute, 90 grame de frunze proaspete de busuioc în 500 ml apă, lasă decoctul să se răcească după care foloseşte-l pentru a face gargară.

4. Se ştie că sarea este antiseptica şi favorizează expectoraţia. Aşa că poţi face o soluţie dintr-o jumătate de linguriţă de sare dizolvată în apă fierbinte, soluţie cu care trebuie sa faci gargară din oră în oră până la încetarea durerilor.

5. Ardeiul iute în combinaţie cu oţetul de mere ajută de asemenea în astfel de cazuri. Iată cum să procedezi: adaugă o linguriţă de oţet de mere, o bucăţică mică de ardei iute, zeama de la un sfert de lămâie şi o linguriţă de miere la o cană de apă fierbinte, amestecă totul după care bea patru căni pe zi din acest preparat.

 

Atenţie însă ca în momentul în care adaugi mierea în preparate, temperatura să nu depăşească 40 grade Celsius, temperatură de la care unii compuşi din aceasta devin toxici!

Remediile naturiste care se pot folosi împotriva durerilor de gât sunt foarte multe şi m-am oprit doar la câteva dintre ele. Tu ce remedii cunoşti?

 

Claudia Maria Vasilache

http://lecturidemamica.wordpress.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here