Cum alegi un laptop?

3.494

display laptop 3

Alegerea unui laptop cu siguranta nu este la fel de simpla precum pare, datorita faptului ca trebuie sa tii cont de o multime de criterii foarte importante, astfel incat intr-un final, sa faci alegerea corecta.

Fara doar si poate, cel mai important criteriu in functie de care iti vei alege un laptop, va fi reprezentat de nevoile pe care tu ca si utilizator le ai. In functie de aceste nevoi, vei stii exact spre ce categorie de laptopuri trebuie sa iti indrepti atentia.

Suma de bani pe care o ai la dispozitie in momentul in care trebuie sa iti cumperi un laptop, reprezinta iarasi un alt aspect foarte important, pentru ca in cazul in care ai nevoie de un laptop extrem de performant, insa bugetul nu iti permite sa iti cumperi un asemenea model, fie mai astepti pana ai suma de bani necesara, fie te reorientezi.

Pe langa aceste aspecte, cu siguranta rezolutia unui display laptop conteaza foarte mult, iar pe langa specificatiile tehnice, si numele brandului producator, si acest aspect conteaza foarte mult.

In cazul in care nu detii foarte multe cunostinte despre acest aspect, cu siguranta in continuare vei afla mai multe detalii despre rezolutia unui display.

Ecranele acestor echipamente dispun de diferite specificatii, iar dintre acestea cele mai importante sunt rezolutia si diagonala. Diagonala unui display este oferita de dimensiunea fizica a unui display redata, iar aici putem da ca si exemplu un display de 15.6 inch.

Aceasta ar fi cea mai des intalnita diagonala pentru laptopuri. Referitor la rezolutia ecranului, aceasta este intr-o oarecare oarte, unitatea de masura prin care se masoara calitatea imaginii redate.

Imaginea pe care display-ul o ofera este formata din celule sau pixeli, iar in functie de numarul acestora inaginea poate sa fie de o calitate superioara sau de o calitate inferioara. Cu cat se regasesc mai mult pixeli, cu atat imaginea va avea o calitate mai buna.

Ei bine, in cazul in care iti doresti sa cunosti rezolutia display-ului tau, va trebui sa pornesti echipamentul, iar mai apoi va trebui sa mergi la On – line Resolution Check.

In cazul in care sistemul de operare al laptopului tau este Windows Xp, Windows 2000, Windows ME, sau Windows 98, vei putea da click dreapta pe Desktop, dupa care vei selecta rubrica Proprietati, iar mai apoi vei selecta Afisare, dupa care in aceasta rubrica vei merge la setari.

Cu siguranta, sunt foarte putine astfel de cazuri, pentru ca mai nou se foloseste Windows 7, Windows 8 sau Windows 10.

In cazul in care sistemul de operare al laptopului tau este Windiws 7, vei avea de dat click dreapta pe Desktop, dupa care vei da click pe Personalizati, iar la Optiuni grafice vei afla rezolutia.

Acesti pasi sunt foarte simplu de efectuat, insa in cazul in care nu te descurci, vei putea verifica manualul de utilizare al laptopului, sau pe site-ul oficial al producatorului vei putea sa gasesti toate specificatiile tehnice de care dispune laptopul tau, si vei putea sa gasesti specificatii tehnice si de la alte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here