CSO Buhuși are 3 secții noi: șah, tenis de masă și tenis de câmp

1.465

Consiliul Local Buhuși a aprobat, în ședința ordinară de ieri, 23 decembrie, înființarea a trei noi secții în cadrul Clubului Sportiv Orășenesc Buhuși: șah, tenis de masă și tenis de câmp. Acestea se adaugă secțiilor deja existente: handbal și fotbal.

CSO BUHUȘI s-a înfiinţat în vederea organizării şi administrării activităţilor sportive din oraşul Buhuși, prin dezvoltarea activității de performanță, selecţia continuă și participarea sportivilor proprii la competiţiile interne şi internaţionale, precum și organizarea de competiții și evenimente sportive.

Clubul Sportiv Orășenesc Buhuși este organizat ca instituție publică de interes local al orașului Buhuși, cu personalitate juridică, înființat prin HCL 57/2010, în temeiul legii educației fizice și sportului nr 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul Orașului Buhuși. În perioada 2010-2019, a funcționat sub denumirea Clubul Sportiv Handbal Club Buhuși (HC Buhuși), aceasta fiind modificată prin HCL 109/19.07.2019 în Clubul Sportiv Orășenesc Buhuși (CSO Buhuși) în vederea dezvoltării și înființării de noi secții.

În Nota de Fundamentare înaintată de conducerea CSO Buhuși se menționează faptul că unul dintre scopurile principale ale oricărui Club Sportiv aflat în subordinea unui Consiliu Local este de a avea o adresabilitate cât mai mare în rândul copiilor și tinerilor din localitatea respectivă.

Întrucât infrastructura sportivă existentă la nivelul localității este precară, conducerea CSO Buhuși a solicitat Consilului Local Buhuși să aibă în vedere bugetarea, pentru anul 2021, a sumelor necesare construirii a două terenuri de tenis de câmp cu zgură.

Acestea vor putea putea fi folosite atât de secția nou înființată Tenis de câmp, cât și de ceilalți buhușeni, pentru agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here