CSM a aprobat desfiintarea Judecatoriei Buhusi

6.033

judecatorie_buhusi

CSM a aprobat desfiintarea atat a Judecatoriei cat si a Parchetului Buhusi, ca urmare a propunerilor inaintate de Grupul de lucru interinstitutional, constituit in vederea pregatirii sistemului judiciar pentru intrarea in vigoare a noilor Coduri, precum si pentru rationalizarea instantelor si a parchetelor. Judecatoria Buhusi este una din cele 30 de judecatorii si parchete de pe langa judecatorii ce se vor desfiinta in perioada imediat urmatoare.

Prezentam Hotararea CSM nr. 548 de pe ordinea de zi a Plenului Consiliului, din data de 4 iunie 2013, prin care a fost aprobata desfiintarea a 30 de instante si parchete de pe langa acestea:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat urmatoarele propuneri ale Grupului de lucru interinstitional, urmand a fi adoptata o hotarare in mod corespunzator:

-desfiintarea judecatoriei/parchetului si rearondarea localitatilor acesteia/acestuia la o alta instanta/parchet pentru 30 de instante si parchete, respectiv: Hateg, Orastie, Agnita, Avrig, Buhusi, Rupea, Jibou, Targu Lapus, Dragomiresti, Harsova, Macin, Segarcea, Baia de Arama, Novaci, Bals, Liesti, Insuratei, Adjud, Salonta, Balacesti, Topoloveni, Pogoanele, Mizil, Gura Humorului, Darabani, Tarnaveni, Moldova Noua, Chisineu Cris, Gurahont, Faget;

Argumentele desfiintarii – atenuarea dezechilibrelor  dintre instante din perspectiva volumului de activitate, economii de resurse financiare, eficientizarea actului de justitie –  existente inca de pe vremea guvernarii PDL.  Desfiintarea celor două institutii ar avea efecte nenorocite asupra buzunarului cetateanului. Plimbarea buhusenilor la instantele din Bacau ar fi o noua povara aruncata pe umerii contribuabililor.  In Buhusi  a sosit   in regim de urgenta senatorul Damian Draghici. Deputatul  Lucian Sova, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, alţi lideri ai partidelor de guvernamant sunt, si ei, racordaţi la urgenta situatiei.

Turcea-buhusi.netPrimarul Ionel Turcea ne-a declarat ca: „Intreprindem demersuri legale si urgente pentru ca aceasta hotarare sa nu afecteze Judecatoria si Parchetul Buhusi. Vom anunta Parlamentul. Exista posibilitati pentru evitarea desfiintarii, prin reorganizare. De pilda, Judecătoria Buhusi ar putea deveni o filiala a Judecatoriei Bacau sau i-ar putea fi repartizate si alte comune. Vrem performanta cu aglomerarea unor judecătorii? Vrem performanta de la judecatori care au de rezolvat cate 80 de dosare? Avem foarte multe argumente pentru pastrarea insitutiilor noastre”.

3 COMENTARII

  1. judecatoria Buhusi va fi desfiintata cu pretul vieti sangelui varsat de un cetatean Dobre Ochita al acestui oras Buhusi care nu s a lasat vandut din propria casa si atrage un semn de alarma justitiei Romane pentru nelegiuirile din acest oras Buhusi primaria judecatoria si asistenta sociala

  2. pai ce-i asa mare tragedie ca se desfiinteaza? si asa constituie o mare greutate pentru unele persoane care sunt din localitatile invecinate si arondate Buhusului (Filipesti, Oniscani, Cirligi,…) sa se deplaseaza la termele de judecata stabilite facand ocolul prin Bacau datorita faptului ca pe timp de iarna drumul este blocat si impracticabil peste deal (Racova). Abia se scapa de aroganta si inganfarea unor grefiere si a avocatei cele roscate care cred ca ele fac legea in acea institutie. Sa mai stie si ele ce este greul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here