CRAB își bate joc de buhușeni

2.699

Sporadic și formal, prin mijloace mass-media la care puțini au acces, la Buhuși, CRAB anunță  uneori că nu este livrată apa potabilă. De cele mai multe ori, buhușenii află știrea de la… robinet. Probabil că mai nimerit ar fi ca buhușenilor să le fie anunțat un amarât de interval temporar în care le este livrată apa.

Ca pe vremea lui Ceausescu, nu? Ceea ce face CRAB la Buhuși este o bătaie de joc. Și în această saptamână livrarea apei a fost sistată de mai multe ori. Miercuri, de pildă, de la orele 16.00, pâna joi dimineață, când am aflat ca va fi din nou întreruptă livrarea. Și chiar așa a fost. Cauza: în cartierul Cornișa a cedat din nou o conductă. Salariații CRAB au lucrat și nopatea pentru remedierea situației, dar…

Cu tarife foarte mari – abracadabranțe pentru apa meteo – harnică la avertizări / penalizări de tot felul atunci când plata hăituitului beneficiar întârzie, cu niște contracte aiurea, în care nu-și asumă responsabilități care vizează calitatea serviciilor, CRAB nu investește după necesități. Se rezumă doar la cârpeli și la hăituit populația. Dar aici este vorba despre securitatea igienică a populației, despre posibile epidemii, despre oameni care vor sa trăiască în condiții decente, nu doar despre profitul CRAB. Protecția Cosumatorului, Direcția de Sănătate Publică trebuiau să se sesizeze de zeci de ori din acest punct de vedere.

Mai e timp, nu-i așa? Am discutat la Consiliul Local, la filiala CRAB Buhuși. Am primit explicații; veșnicile explicații: instalațiile sunt ,,putrede”, e nevoie de timp, sunt situații imprevizibile… Buhușenii au nevoie însă de apă, nu de explicații. Un târg prin care trece generoasa Bistriță nu are apă. E mai mult decât jenant.

Ion Fercu

3 COMENTARII

  1. In afara de aceste intreruperi neanuntate ,se perpetuiaza o situate la fel de neplacuta ,-oprirea furnizarii in foate multe nopti , se pare ca mai ales in partea de sus a orasului ( str. Tineretului ) . Se pare ca nu avem voe sa megem la toaleta,sa ne spalam pe dinti , sa facem un dus dupa ora 23-24 ,trebue sa pastram sticle cu apa ,pentru ‘ urgente ‘ . Ince tara traim ,oameni buni ? Cat vom mai mai suporta ? pana cand ?

  2. Putin spus bataie de joc .Domnul Primar , acum ceva timp in urma, spunea ca va veni Compania de apa Bacau ,care va face investitii majore in infrastructura de apa a orasului . In afara ca a marit pretul la apa si a inceput sa i-a bani si pentru apa de ploaie ( ca doar e tot apa )nu a facut nimic altceva .Primaria si Consiliul local tac , dar la anul vor avea tupeul sa vina in fata alegatorilor cu fel de fel de promisiuni , printre care si 24 de ore apa pe zi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here