CRAB incepe modernizarile retelelor de apa si canalizare

2.544

Reteaua de apa si canalizare a orasului se afla intr-o stare deplorabila, de aceea buhusenii primesc apa cu program. Oamenii s-au plans in nenumarate randuri autoritarilor, insa din lipsa fondurilor nu s-a facut nimic in acest sens. Saptamana aceasta, reprezentantii Companiei Regionale de Apa Bacau ne-au dat o veste buna – in curand reteaua de apa si canalizare a orasului va intra intr-un amplu proces de reabilitare si modernizare. Aproximativ 13 milioane de euro se vor cheltui pentru confortul buhusenilor.

“In cadrul proiectului POS Mediu care a demarat in cursul anului 2011, orasul Buhusi esti cuprins cu investitii de aproximativ 13 milioane de euro. Cand spunem asta, ne referim la lucrari de extindere a retelelor de alimentare cu apa in lungime de aprox. 6300 m, extinderea retelei de canalizare in lungime de aprox. 20150 m, linii de presiune si statii de pompare intermediare in numar de 11. Nu trebuie sa uitam, deasemeni, de realizarea unei statii de epurare moderne.” – a declarat Pretus Radulescu, directorul tehnic CRAB pentru TV BIT.

Primarul Ionel Turcea are pare incredere in proiectul POS Mediu si  este bucuros ca in curand va fi solutionata una dintre cele mai grave probleme ale buhusenilor – apa cu program: “Va dati seama ca este o mare realizare. Din 2005 tot facem proiecte si speram ca intr-o luna-doua incep lucrarile, dupa cum au spus si domnul director Radulescu si domnul Presedinte al CJ Bacau, Dragos Benea. Este foarte bine ca facem si statia de epurare. Incepand cu 2014 vor fi penalitati foarte mari pentru orasele care nu dau apa potabila in anumiti parametrii. Pacat ca oamenii asteapta de atata timp, dar birocratia la noi este foarte mare. Pana la urma conteaza ca o sa rezolvam probleme cu apa in tot orasul” – a declarat primarul buhusean pentru televizionea locala.

Incepand de luna viitoare strazile Bodesti, Gheorghe Doja, Casa de apa, Tineretului, Marginea, Orbic vor intra in acest proces de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here