Statisticile COVID-19 de la Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși

3.441

De la declansarea starii de urgenta, Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a fost angrenat in acordarea asistentei medicale de specialitate, atat prin specialitatile medico-chirurgicale, cat si prin secția de boli infectioase a unitatii sanitare, care a acordat ingrijiri cazurilor de îmbolnăvire COVID-19, aici fiind internati, atat pacienti pozitivi, cazuri usoare si medii, cat si pacienti care prezinta suspiciuni, din Buhusi , localitatile invecinate si din judetul Bacau.

De la declansarea starii de urgenta, 15 pacienți diagnosticați cu infecție Covid 19 au fost tratați în secția Boli Infectioase și au fost externați vindecati.

In total, la sectia Boli Infectioase, au fost internati 54 pacienti, din care 22 confirmati SARS-CoV 2 si 32 suspecti.

Dintre acestia, 22 sunt din Buhusi, 11 din localitatile invecinate iar 21 din alte localitati ale judetului Bacau .

Un numar de 7 pacienti, cazuri medii spre severe, din Buhusi si localitatile invecinate, au fost transferati la alte unitati sanitare din judetul Bacau si alte judete

Au existat doua cazuri de cadre medicale (asistenti medicali) Covid 19, cazuri asimptomatice cu evoluție favorabila, care în prezent sunt vindecate.

Toate sectiile /compartimentele / specialitatile au fost si sunt functionale , nu a existat si nu exista nici o structura inchisa , pe perioada starii de urgenta fiind internati si tratati un numar de 458 pacienti , pe toate specialitatile existente la nivelul spitalului , respectiv: Cardiologie-62, Chirurgie generala-127, Cronici-19, Ingrijiri Paliative-23, Medicina interna-83, Neurologie-63, Ortopedie-4, Pediatrie-50, Psihiatrie-19, Reumatologie-8, A.T.I. (internati din alte sectii)-45.

Prin Compartimentul Primiri Urgente a fost asigurata activitatea medicală de urgența pentru persoanele care s-au adresat spitalului , respectiv 1654 adresabilitati si 1008 spitalizari de zi in cele doua luni de stare de urgenta care, in functie de patologia specifica, au fost internati in sectii ale unitatii noastre sanitare, transferati in alte unitati sanitare sau au primit recomandari si tratament la domiciliu.

La nivelul unitatii sanitare, pe perioada starii de urgenta, au fost recoltate un numar de 157 teste R.T. PCR de la pacientii care au prezentat simptomatologie respiratorie. Salariatii si pacientii au beneficiat si de testari IgM / IgG ( peste 220 de testari).

Unitatea sanitara a dispus si dispune de cantitati corespunzatoare de echipamente de protectie, dezinfectanti, materiale sanitare si medicamente.

Multumim medicilor, personalului medical, personalului de ingrijire si celorlalte categorii de personal pentru implicare si dedicatia de care au dat dovada !

Va multumim pentru sustinere si increderea acordata!

Comunicat – Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here