Control al Vamii in magazinele din Buhusi; produse confiscate in valoare de peste 6.000 de euro

2.962

Inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Bacău au organizat o acţiune de control în două locaţii din oraşul Buhuşi, respectiv în Complexul Comercial din piaţa centrală şi la o societate situată în strada Mihai Viteazul. Descinderile s-au desfăşurat în colaborare cu Inspectortatul Judeţean de Poliţie Bacău Serviciul Investigarea Fraudelor, Garda Financiară Bacău şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Acţiunea a avut ca obiectiv principal, verificarea respectării legislaţiei în domeniul dreptului de proprietate intelectuală pentru diferite produse şi bunuri a caror marcă este protejată prin depunerea Cererii de Intervenţie pentru Protecţia Mărcii la Autoritatea Naţională a Vămilor. Totodată s-a verificat şi modul de respectare a legislaţiei vamale şi fiscale în domeniu.

Societăţile comerciale care au fost controlate se află de mult în atenţia autorităţii vamale, activitatea lor fiind monitorizată anterior.

În Complexul Comercial, din cele 7 societăţi care desfăşoară activităţi de comerţ în această locaţie, 4 au fost identificate ca având la vânzare, produse susceptibile a fi contrafăcute, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă a mărfii care să dovedească originea.

La finalizarea controlului la cele 5 societăţi comerciale unde s-au descoperit nereguli au fost aplicate amenzi contravenţionale în cuantum de 40.000lei, s-a întocmit un dosar penal la o societate la care a fost găsită o cantitate mare de marfă fără documente de provenienţă.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 6.126 euro (26.035 lei): 41 perechi pantofi sport, 93 bucăţi costume de training, 17 bucăţi bluze şi tricouri si 29 de genti.

Toate aceste produse vor fi suspuse expertizării de către titularul de marcă şi în funcţie de răspunsul primit se va proceda la distrugere (dacă se constată că sunt contrafăcute) sau vor fi comercializate prin magazinele specializate A.N.A.F., în conformitate cu procedurile legale în vigoare.

 

 

ziaruldebacau.ro

3 COMENTARII

  1. “sau vor fi comercializate prin magazinele specializate” ..Asta se va intampla sigur.S-au deschis multe magazine cu marfa confiscate si au ramas fara stoc si au zis sa dea navala peste micii comercianti ..De ce nu se opreste marfa contrafacuta la VAMA ?? Pentru ca cineva are de castigat daca patrunde in tara ..Tot de pe spatele romanului sa castigati .. Vrei sa ma bagi la puscarie Pioneru ..zi-mi numele tau sa iti dau cu ceva in cap si mai apoi sa intru linistit in puscaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here