Continuă campania de toaletare a copacilor începută în toamnă

4.318

copaci

Plopii, teii și ceilalți copaci de pe Bulevardul Republicii sunt in proces de curățare. Campania a început în toamnă cu partea de jos a bulevardului, alpiniștii curățând acum și partea dinspre centru.

Zeci de cereri de tăieri de copaci sau crengi au fost adresate Primăriei în ultimele șase luni de către cetățeni dar și de către instituțiile publice. Chiar în ultimele două zile au fost înregistrate trei astfel de cereri.

Avantajele acestei toaletări ni le-a spus chiar viceprimarul Vasile Crețulescu, inițiatorul acestei acțiuni: „Este clar că arborii sunt bătrâni. După fiecare furtună mai serioasă se umplea bulevardul de crengi. Vrem, astfel, să evităm întâmplările neplăcute și să oferim protecție atât oamenilor cât și mașinilor sau locuințelor din zonă. Arborii sunt în vârstă și după reducerea coronamentului vor crește crengi noi.”

11 COMENTARII

 1. Scrisoare deschisa Viceprimarului orasului Buhusi, domnului Vasile Cretulescu

  Domnule Viceprimar,

  Campania continua, nu ne indoim! Campania este intr-o continua desfasurare si sintem convinsi de acest lucru! Aproape ca as putea spune ca soarele rasare din nou pe strada Primariei, pe Radulita noastra, pe str. Republicii. Dar nu e soarele nostru, al cetatenilor astora folositi pina la uzura casarii in campanii de vot, al cetatenilor care seamana din ce in ce mai mult cu supusii de pe vremurile medievale, al cetatenilor care stau la rind sa va plateasca taxele cu un simt al datoriei iesit din comun. Nu, e doar un simulacru, o facatura, o incercare de a drege busuiocul pe ultima suta de metri a actualei administratii locale. E ca si cum ai farda si coafa o baba de 90 de ani inainte de ultima spovedanie! Dar, e adevarat, incercarea moarte n-are! Numai ca sinteti exponentul unei incercari prea folosite, prea terferlite, prea compromise. Asta-i semn ca acolo e limita, mai mult nu se poate! Asta ar trebui sa va dea cu virgula, cu semne de intrebare.

  Daca in 15 ani nu s-a plantat un copac in orasul Buhusi, cu exceptia celor de vremea cind doamna Mitrea era senatoare si s-a facut o campanie de semanat voturi pe dealurile Runcului, credeti domnia voastra, ca specialist, ca toaletarea va aduce destula vigoare orasului? Sau poate ati dat curs solicitarilor venite din partea cetatenilor, taman in anul de dinainte de alegeri? Scuzati-mi graba, am vrut sa spun ca ati dat curs solicitarilor venite de la supusi cu promptitudine si maxima celeritate!

  Domnle viceprimar, am crezut ca mai puteti salva ceva din tot dezastrul asta in care traim, dar cred ca ar trebui sa va salvati pe dumneavoastra, acum cit mai aveti vreme si oamenii mai au rabdare!

  Sint convins , domnule viceprimar, va cred pe cuvint, copacii din Buhusi vor avea ramuri noi, mai tinere si mai viguroase, mai umbroase si mai verzi si vor creste si pe alte strazi din oras, nu numai pe strazi norocoase in ceea ce priveste amplasamentul, cum e cea unde se afla Primaria sau pe strazi anume alese. Vor aduce mai mult oxigen pentru cei care am luat deja prea mult praf in ochi! Asa-i natura , se regenereza, creste mai puternica, daca o tai! Cred ca e o regula general valabila in lumea asta. Dar campania inceputa ar trebui sa continue mult mai adinc pe aceeasi strada unde se desfasoara acum! Oare ati face fata unei asemenea campanii?

  Am citit cu interes declaratia data celor de la buhusi.net si am constatat ca nu ati invatat nimic pina acum de la actualul edil. Nu ati citit nici o declaratie facuta de actualul sef pina la analiza? Declaratia dumneavoastra trebuia sa se termine cu urmatoarea fraza:” sint unii care ne contesta si care fac sesizari, dar nu-i numic, noi ne facem treaba si pina la urma vom relzolva problemele cu care se confrunta cetatenii”. Am citat din memorie, dar sensul este cel pe care l-am prezentat. Asa ar fi trebuit sa se fi terminat interviul, sa dati consistenta spuselor, sa punctati ca sinteti un vitregit, o victima a unei opozitii care nu exista, o tinta a unor atacuri extreme , dar inexistente, in fond, ca numai dumneavostra stiti prin ce treceti ca sa rezolvati chestiunea in discutie. Nu va face sedinte de lucru, domnule viveprimar, nu vi se spune ce si cum? Sau va trimite carne de tun, ca apoi, din spate si la urma, sa vina trimfator strategul si sa-si insuseasca trofeul, iar dvs sa fiti victima din ochii lumii?

  Nu v-as fi scris la modul personal niciodata. Dar ati facut inca o greseala si nu ati invatat r pina acum stilul consacrat: fara vorbe, pe tacute si facute! Cind aveti timp, va pot da niste sugestii, daca imi este permis. Nu se stie niciodata ce puteti invata! Diogene a invatat sa bea apa din pumn de la un copil, asa ca, zic eu, nu ati avea nimic de pierdut!

  Stiti ce cred eu , domnule viceprimar? Cred ca sinteti omul de sacrificiu al actualei conjucturi, iar castanele fierbinti va sint prezentate drept „ 40 de mucenici” de catre cei care au dus orasul in dezastrul in care se afla. Sintem in apropierea acestei sarbatori si de aceasta m-a dus gindul la Licinius. Istoria are prostul obicei de a se repeta. Aveti mare grija, domnule viceprimar cu ea, mai ales ca sinteti parte din cei care o scriu pentru orasul asta dintre Bistrita si padurea Runc in AD 2015!
  Taiati, toaletati, va felicit, dar ati putea taia si raul din radacina? Va dam si noi o mina de ajutor, pe bune! Oricind! E foarte important!
  Cu stima,
  Romeo Andries

 2. Dorim si o campanie pentru infrastructuara fizica de baza,infrastructura de drumuri ( Letcana, T.Vladimirescu , Doja, Mocani, etc. ) acces nelimitat la reteaua publica de alimentare cu apa, acces la sistemul de canalizare unde situatia este si mai critica ( Letca,Doja ) , sistemul de colectare si depozitare a deseurilor solide.
  Dorim sa se realizeze in urmatorii 100 ani si o statie de captare,tratare,si epurare , dar si o extindere a retelei de iluminat cu eficienta energetica ridicata !

 3. Tin sa-i multumesc d-lui Andries Romeo pentru grija pe care o manifesta pentru persoana mea si cred ca aceasta grija este sincera.
  Subliniez ca nu fac campanie si nu imi fac campanie, incerc sa-mi fac cat mai bine treaba respectand legile tarii, procedurile si bugetul pe care il avem la dispozitie.
  Toaletarea copacilor a inceput din anul 2014, an in care au fost plantati si un numar de 40 de arbori. Plantarile de flori, arbusti, arbori vor continua si in anii urmatori.

 4. Mi se pare aiurea sa comentati pe seama campaniei de plantare a copacilor la Runc pe care a facut o doamna Mitrea.

  E printre putinele persoane care chiar au facut ceva pentu orasul asta, de cand e Draghici senator de cate ori l ati vazut la cabinet ?

 5. Intrebare , copacii astia isi mai revin? Daca nu, o sa arate orasul asta ca dupa un bombardament . Au mai taiat crengile la un brad peste drum de liceu si acu arata ca naiba , parca e din filmele cu indieni .

 6. Stimati internauti… ; drag electorat …. Voua va plac cum decurg lucrarile la casa de cultura…?; cladire reprezentatita a orasului Buhusi; muncitorii nu au echipament de protectie; nu au fise de protectie deci prin urmare nici i structaj; responsabilul lucrarii nu are un pontaj dici munca la negru; dar aceste probleme trebuiesc rezolvate de autoritatile reprezentative .. deci nu este vina beneficiarului… Dar totusi beneficiarul nu are un diriginte….? Se placheaza la -5 grade… Polistirenul cade… Acum iar treaba de mantuiala… Cine ar semna documentu de calitate lucrari ascunse la astfel de placare…. ? Va multumesc

 7. Asigurarea calitatii in constructii este obligatia tuturor factorilor care participa la realizarea , exploatarea cladirilor dar si la garantarea calitatii acestora . Sunt obligatii si raspunderi ale proprietarilor cladirii , a biroului de urbanism cat si ISC.
  Este obligatoriu realizarea si mentinerea unor cerinte esentiale :izolatie termica ; protectie impotriva zgomotului ; siguranta in exploatare ; securitate ; mediu ,etc dar cel mai imp. lucru calitatii in constructii.

 8. Lucrarile la fatada principala… Dar la fatada laterala stanga … Unde e parcarea la taxi… Si pana acu se vedea si tentativa pe coltu stanga fatada principala

 9. poate gresesc dar lucrarile la partea dinspre taxi sunt gata de anul trecut din octombrie noiembrie, il putem intreba pe Geo el stie(administratorul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here