Constantin Poiană, decorat de Președintele Iohannis cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler

3.136

Managerul Spitalului „Prof. dr. Eduard Apetrei”, buhușeanul Constantin Poiană, a primit Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, potrivit decretului nr. 1379 / 28 noiembrie 2022.

Constantin Poiană ocupă funcția de manager al spitalului buhușean de 4 ani, din 2018, timp în care unitatea spitalicească din Buhuși a cunoscut o accelerată dezvoltare, atât din punct de vedere al modernizărilor, cât și al dotărilor, fiind un exemplu pentru multe spitale din zonă și din țară.

Implicarea continuă a managerului Poiană nu a rămas neobservată. Cu ocazia Zilei Naționale a României, Președintele României, Klaus Iohannis, a emis un decret privind conferirea Ordinului Meritul Sanitar, în semn de apreciere pentru contribuția importantă în practica medicală, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, unui număr de trei profesori doctori universitari și doi manageri de spitale, economiști.

Primirea unei astfel de distincții din partea Administrației Prezidențiale este o mare onoare și  o responsabilitate uriașă pentru mine. Această înaltă distincție este meritul întregului personal de la Spitalul «Prof  dr. Eduard Apetrei», reprezintă  recunoașterea muncii depuse împreună. Formăm o echipă frumoasă, ceea ce ne dă speranță pentru viitor, din perspectiva îmbunătățirii calității serviciilor medicale asigurate pacienților noștri! Este și meritul tuturor celor care au sprijinit, au fost și sunt alături de noi în implementarea proiectelor de dezvoltare a  spitalului și, nu  în ultimul rând, este meritul părinților mei, de la care am primit o educație sănătoasă, al mentorilor mei,  cărora le mulțumesc, al celor care au crezut în mine, al  familiei mele,  care mi-a fost mereu alături! De asemenea, fără încrederea și sprijinul primarului, ing. Vasile Zaharia, nu reușeam să ajungem aici. Este un om pe care-l respect foarte mult”, a declarat managerul Constantin Poiană.

„Această  distincție vine ca urmare a patru ani de muncă a unei echipe  formată din Primăria orașului și Spitalul  «Prof. dr. Eduard Apetrei». Primăria a contribuit prin investiții fundamentale realizate  pentru reabilitare, dotare și asigurarea logisticii, în vederea realizării  funcționării optime a unei instituții atât de importante pentru populația orașului. Spitalul s-a remarcat printr-un management de o excepțională eficiență. Este meritul deplin al managerului Constantin Poiană, implicat până la sacrificiu în munca sa.  Distincția acordată vine ca o confirmare firească și este, spre cinstea managerului, și o onoare  pentru orașul Buhuși. Îl  felicităm și îi dorim succes,  pentru că mai sunt multe de realizat. Împreună, le vom duce la bun sfârșit”, – primarul orasului Buhuși, ing. Vasile Zaharia.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here