Consilierii PNL blochează, din nou, mutarea microbuzelor din centrul orașului

4.240

Reuniți în ședință ordinară, consilierilor locali li s-a supus spre aprobare, la punctul 3, un proiect de hotărâre ce privește o cerere de concesionare a unei suprafețe de 2836 mp, în zona târgului săptămânal, pentru construirea unei autogări. În material, a fost prezentat și proiectul propus. Este vorba despre amenajarea a aproximativ 23 de peroane, o clădire de 224 mp cu o sală de așteptare, casă de bilete, agenție de turism și toalete.

Acelasi proiect de hotărâre a fost supus dezbaterii consilierilor și în luna septembrie. Ca și anul trecut, toți consilierii PNL s-au opus. Atunci, ei au afișat interese personale pentru menținerea sau amânarea mutării „autogării” din centrul orașului. Articolul și declarațiile sunt aici.

Astăzi, au fost 12 voturi „pentru” și 6 abțineri. Întrucât era nevoie de 13 voturi pentru ca un asemenea PH să treacă, descongestionare traficului din centrul orașului și, implicit, autogara nouă, mai au de așteptat.

Discuțiile pe acest subiect s-au iscat după votul propriu-zis, întrucât în comisiile de specialitate, punctul a trecut cu lejeritate. 

După câteva bâlbe asupra motivului și chiar și un „noi votăm cum vrem”, PNL-iștii au spus că mai întâi vor ca lucrările pentru amenajarea târgului să demareze și abia apoi vor fi de acord cu scoaterea la licitație a terenului respectiv pentru construcția unei autogări.

Primarul Vasile Zaharia: „În septembrie ați spus că nu aprobați pentru ca vreți mai întâi să găsim un alt loc pentru a muta târgul. L-am găsit. Pe lista de investiții ați aprobat suma de 100 000 lei pentru amenajarea târgului în spatele tribunei stadionului Textila. Banii sunt alocați și se va face cât de curând. Nu vă înteleg.”

„Avem singurul sens giratoriu în care se parchează. Cu toții spunem că ne dorim descongestionăm traficul din centru, avem acum posibilitatea să o facem, dar nu o facem” – a răbufnit consilierul Cristian Cojocaru la adresa celor din PNL.

Descongestionarea traficului din centrul orașului ar fi benefică pentru toți participanții la trafic. Deși stația finală a tuturor microbuzelor se vrea a fi pe strada Libertății, stațiile din partea de sus a orașului ar fi fost păstrate, traseul urmând să fie adaptat.

18 COMENTARII

 1. daca noi locatarii de pe balcescu am facut scris la primarie pentru ridicarea containarului de cartoane ca ne invadeaza sobolanii in fiecare an,nu s-a luat nici o masura,a venit o d-na de la primarie bine intentionata si ne-a spus sa ne mutam .de ce containarul sta in buricul tirgului,sub nasul lui d-nu vice primar si nu il deranjeaza.in campanie el spunea ca se vor rezolva toate .au trecut 2 ani si este mai rau de cum a fost.chiar noi nu intelegem un lucru.este vreun avantaj pentru cineva de cantainarul sta in centrul orasului?

 2. Corect microbuze va arde acum faceti si strada Aurel Vlaicu de 23de ani nu e facuta cand se face prin 2060 cand o sa am 100 de ani votam si degeaba nu se face nimic cu promisiuni of of

 3. Mutarea tirgului in zona de care ziceti dle primar e ca si cum l-ati inchide ca nu se duce nimeni la tg in lunca bistritei si cu microbuzele la fel , orasul nostru e imbatrinit si nu coboara nimeni la autogara asa ca suntem de acord cu cei care au votat impotriva acestui proiect .Sunt mult mai multe probleme de rezolvat in oras decit asta ,sunt alte prioritati

 4. Iertati-mi ignoranta, dar atata timp cat statiile vor fi pastrate, care este logica ingroparii banilor intr-o cladire de 224 mp cu sala de asteptare, casa de bilete si agentie de turism la mama naibii? Casa de bilete si-ar fi gasit si pana acum un metru spatiu in spatele complexului. Si cu doua banci in plus pe marginea zidului se rezolva si asteptarea fara sa se cheltuie atat. Sala de asteptare amplasata in mijlocul campului nu rezolva problema oamenilor ce urca de la statuie :). Cat despre mutarea targului IN SPATELE TRIBUNEI stadionului… stimati domn primar, viceprimar si consilieri, cand ati mers ultima oara pe jos? Cum bine spune d-na Doroftei putin mai sus, media de varsta a orasului este bine inaintata. Deja pentru multi e un efort sa coboare si sa urce dealul dinspre poarta fabricii. Sau poate ca primaria va veni cu o oferta de transport gratuit in ziua de targ. Macar o data lasam si noi razboiul culorilor politice si decidem ceva pentru binele locuitorilor orasului?

 5. Resursele domnului primar Vasile Zaharia in a minti sunt nelimitate. Astfel asistam la o noua piesa de teatru bine regizata de catre initiatorul acestui proiect, primarul Vasile Zaharia. Intentia primarului nu a fost de a trece acest proiect, ci de a pune in lumina proasta consilierii PNL, stiind bine ca acestia sunt constienti ca autogara nu este de maxima importanta in acest moment. Daca dorea cu adevarat ca proiectul sa treaca, nu ar fi permis consilierului Vasile Cretulescu sa lipseasca de la sedinta si proiectul ar fi trecut cu 13 voturi pentru. Nu este prima data cand se incearca astfel de tertipuri. Este in firea Psd-istilor sa dea vina pe altii pentru nerealizarile lor. De ce nu spune domnul primar de propunerea facuta de catre domnul consilier Florin Diaconu de a construi pe acel teren(cu fonduri europene) o făbricuta care sa creeze 1000 de locuri de munca pentru Buhuseni? Deasemeni, de ce nu spune domnul primar despre propunerea domnului consilier Florin Buzdugan de a construi autogara in piata de jos a orasului, unde domnul primar a initiat un proiect pentru un Amfiteatru, autogara sa fie construita de catre primarie si nu de un privat, si sa fie inchiriata la toti utilizatorii. Ce este prioritar pentru buhuseni? Amfiteatru in piata de jos sau autogara pentru a descongestiona orasul? In situatia in care tot ce ati construit in partea de jos a orasului a fost devastat(bancile si sistemul de iluminat de pe deal), iar dvs. nu ati reusit sa le protejati, cum veti reusi sa protejati Amfiteatru al carui proiect l-ati initiat?
  Dupa cum vedeti, imi asum cele scrise, nu ma ascund sub umbrela anonimatului. Multe spune domnul primar ca face, dar nimic nu se vede, iar buhusenii nu sunt orbi. Astept reactii, puneti cainii pe mine…ati mai facut-o!

 6. Doamna consilier Draghici, cu respect pentru etatea dumneavoastră, vă spun că sunteți (și acum) depășită de situație. Pe lângă discursul instigator la ură și teoriile conspiraționiste prin care arătați lipsă de respect pentru colegii din CL, lansați ipoteze populiste, care nu fac cinste unui consilier local care, teoretic, ar trebui să fie în cunoștință de cauză. Acel „Amfiteatru” din piața de jos, la care faceți referire, este parte a proiectului finanțat din fonduri europene intitulat „Îmbunătățirea mediului urban din orașul Buhuși pentru zonele piața agroalimentară strada Pionierului, bloc NATO, zona Marginea”. Proiectul a fost aprobat în unanimitate în Consiliul Local în ședința din 22 noiembrie 2016 și se află în curs de implementare. Este just că dumneavoatră ați lipsit la ședința respectivă, dar colegii dumneavoastră au votat „pentru”. Nemaipunând în discuție faptul că suprafața este prea mică, terenul are, deja, o destinație. Vorbiți de o „făbricuță” cu 1000 de locuri de muncă făcută din fonduri europene? Cine nu și-ar dori acest lucru? Eu aș fi spus că vreau două „făbricuțe”! Și nu 1000, ci 3000 de locuri de muncă noi, cum ați scris în pliantul din campania dumneavoastră! Nu-mi dau seama dacă doar ne luați de proști sau chiar nu sunteți ancorați în realitate. După cum au recunoscut chiar dânșii în plen, consilierii PNL au interese personale pentru păstrarea microbuzelor în centru. Patru dintre ei desfășoară activități comerciale în zonă. Dar, până la urmă… „care e problema? noi votăm cum vrem!”, vorba domnului consilier Buzdugan.

  • Lipsa de respect este din partea dvs., a celor care detineti majoritatea in CL, si asta se vede si din celelalte comentarii. Din 14 comentarii, toate sunt impotriva dvs. Nevoile buhusenilor sunt cu totul altele decat autogara, in acest moment. S-au saturat sa plateasca impozite si sa se impiedice de gropi, sa fie anuntati saptamanal ca apa va fi oprita pentru niste reparatii care nu se mai termina de vreo 18 ani.

 7. D-na Draghici,
  Nu va cunosc dar vreau si eu ca simplu contribuabil al acestui mic oras sa prezentati atat d-voastra cat si d-nul Diaconu , Buzdugan , Vranceanu, Spataru raportul de activitate pe 6 luni. Aveti colegi de partid ca d-nul Buzdugan care a mai fost consilier local si a beneficiat de acea contributie lunara de consiler si nu a realizat absolut nimic. Va rog sa raspundti pentru toti contribuabilii acestui oras care este impozitul pentru terasele ocupate de colegii de partid ! Va rog spunti o realizare a PNL !

 8. Concluzie,
  D-na Draghici , daca va uitati atent la consilierii PNL ,la prestatia lor profesionala , la prestatia publica, la “cariera ” concluzia e una singura sunt niste smecherasI de cartier de Buhusi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here