Comunitatile de romi din orasul Buhusi au fost invatate de politisti sa previna abuzurile si oricare forma de violenta

2.483

Saptamana aceasta politistii bacauani au derulat activitati de informare si sensibilizare pentru prevenirea abuzurilor si a oricarei forme de violenta, in cadrul comunitatilor de romi, din cartierul Marginea de Sus a orasului Buhusi.

O activitate de informare si sensibilizare pentru prevenirea abuzurilor si a oricarei forme de violenta s-a desfasurat in aceasta saptamana in cartierul Marginea de Sus a orasului Buhusi, cartier locuit preponderant de cetateni de etnie roma.

Activitatea a constat in intalnirea directa dintre politisti si cetateni, avand ca obiect informarea, constientizarea si prevenirea abuzurilor de orice fel – abuz asupra copiilor, violenta domestica, infractiuni savarsite cu violenta.

La intalnire s-au purtat discutii privind cauzele comportamentelor violente (consumul exagerat de alcool, intentia de a-si solutiona singuri diferitele neintelegeri sau incalcari ale legii fara a apela la autoritati), formele de abuz, efectele abuzului si modalitatile de sesizare a unui abuz. De asemenea, s-a discutat despre modalitatile pentru prevenirea si combaterea unor situatii tensionate pentru ca acestea sa nu degenereze in acte de violenta si sprijinirea politistilor in solutionarea cauzelor si evenimentelor pe fond de violenta.
Totodata au fost subliniate si alte aspecte privind identitatea culturala, problemele cu care se confrunta minoritatea roma si despre respectarea legislatiei in vigoare.

Astfel de activitati vor continua in urmatoarea perioada si in alte comunitati de pe raza judetului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here