Complex sportiv nou la stadionul Textila, realizat prin Compania Națională de Investiții

3.601

Prin Hotărârea nr. 232/2017 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.093/2013 s-a declarat de interes public și de importanță națională organizarea efectivă la București a unor meciuri din cadrul Turneului final și s-a constituit Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea și susținerea candidaturii României și pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Una dintre condițiile asumate de către Guvernul României prin dosarul de candidatură pentru EURO 2020 depus la sediul UEFA în 26.04.2014 a fost aceea de construire / modernizare a unui număr de 400 de terenuri de fotbal în toate județele din România.

„În iunie 2019, am primit de la CNI o solicitare pentru punerea la dispoziție a unui teren cu suprafața minimă de 13 202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m) pentru realizarea unei Baze Sportive Tip 1. Deși ne-am fi dorit să realizăm acest Complex Sportiv în partea de sus a orașului, adresabilitatea fiind mai mare, singura variantă a fost amplasamentul fostei baze sportive Textila. După mai multe întâlniri și discuții cu reprezentanții CNI pentru lămurirea situației juridice a respectivului teren, am reușit includerea orașului Buhuși pe lista-sinteză a Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.” – a declarat primarul Vasile Zaharia.

Doar 62 de complexuri sportive au fost incluse pe această listă-sinteză, județul Bacău urmând să beneficieze de 2: la Buhuși și Onești. Valoarea investiției va fi de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Baza sportivă de la Buhuși va avea următoarele facilități:
► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
► Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
► Clădire vestiare și administrativă
► Parcare autovehicule și autocar

Potrivit CNI, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru amplasamentul propus, Primăria Buhuși va depune următoarele documente:
– Hotărârea beneficiarului de predare a amplasamentului pe perioada realizării investiţiei, pe bază de protocol, liber de orice sarcini;
– Certificat de urbanism și avizele aferente;
– Studii geotehnice și topografice.

Ulterior aprobării indicatorilor tehnico-economici se vor demara procedurile de achiziție publică pentru proiectare (adaptare la amplasament) și execuție.

„Este o veste foarte bună pentru toți buhușenii. Actualmente, bazele sportive din Buhuși sunt într-o stare proastă pentru că mișcarea sportivă, foarte importantă pentru îmbunătățirea stării mentale și de sănătate a populației, a fost neglijată aproape în totalitate după Revoluție. Ne angajăm să depunem toate eforturile pentru ca acest proiect să fie realizat în cel mai scurt timp.” – a conchis primarul Zaharia.

Obiectivele de investiții vor fi realizate în cadrul subprogramului Complexuri sportive din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, implementat de CNI.

Prezentarea completă:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarcă [1.46 MB]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here