Competitia nationala de dezbateri a studentilor

1.352

Slanic Moldova a gazduit activitatile proiectului national ,,Tinerii in viata comunitatii 2”, competitie de dezbateri parlamentare pentru studenti.

Evenimentul, initiat si organizat de A.R.D.O.R. Moldova, in parteneriat cu C.C.D. Bacau, a fost finantat cu 50.000 de lei de catre Ministerul Tineretului si Sporturilor. Au participat 16 echipe, inclusiv de la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacau.

Proiectul a avut ca tinta dezvoltarea abilitatilor de prezentare si persuasiune, a capacitatii de analiza si sinteza, cultivarea spiritului de toleranta si a atitudinilor constructive.

Dintre motiunile de concurs amintim: ,,Acest Parlament ar trebui sa nu adopte niciodata moneda euro”; ,,Acest parlament crede ca U.E. ar trebui sa impuna sanctiuni economice Rusiei, chiar daca astfel este periclitata alimentarea cu gaz metan a statelor membre”; ,,Acest parlament considera ca existenta agentilor acoperiti ai serviciilor secrete in functii importante ale statului este benefica pentru siguranta nationala”. ,,A fost o competitie elevata. Locul I a fost ocupat de echipa formata din Oxana Morari, de la Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de litere si comunicare, si Cristian Girneata, de la Universitatea Bucuresti, Facultatea de stiinte politice”.

Ion Fercu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here