Comemorarea eroilor neamului, fără fast din cauza pandemiei

1.711

La prima oră, primarul Vasile Zaharia, însoțit de doamnele Carmen Pahoncea, Director Executiv, și Oana Mihai, Secretar General, a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut în numele întregului colectiv al Primăriei Buhuși în semn de recunoștință pentru eroii căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă.

Este pentru prima dată când ceremonia de depunere de coroane nu a putut avea loc, acest lucru întâmplându-se din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

În mod obișnuit, depunerea de coroane ar fi fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor.

În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora.

În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, dar după s-a revenit la data inițială. (wikipedia)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here