Cod portocaliu la Buhusi

2.241

cod portocaliuAdministrația Națională de Metereologie a anunțat o avertizare meteo – cod portocaliu pentru județul Bacău pentru intervalul orar 4-14, astazi, 25 ianuarie.

Avertizarea de tip Cod portocaliu înseamnă că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). Exista risc de viituri pe riurile mici.

În sudul şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăşi la rafală 70 km/h şi va fi viscol ce va determina reducerea vizibilităţii sub 50 m.

În judeţele Vrancea, Bacău, nordul judeţului Galaţi şi în zona de munte a judeţului Buzău ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind şi troienind zăpada.

Dupa ora 14, meteorologii au emis o alta avertizare pentru zona Bacău – Cod galben.

Acest tip de avertizare, Cod galben, înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

 

VEZI IMAGINI IN DIRECT DIN CENTRUL ORASULUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here