Cod galben de ninsori pentru 31 de județe! Va ninge și în Bacău

1.518

cod1Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, pentru 31 de judete din sudul, centrul, estul si partial nordul tarii, valabila de vineri seara, ora 20:00, pana sambata, ora 20:00. Un al doilea cod galben de ninsori, vant si polei va intra in vigoare duminica seara, vizand cea mai mare parte a tarii.

harta cod galben dec 2014In intervalul mentionat, in sudul, sud-estul si local in centrul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ninge si se va depune strat de zapada, ce va depasi local 20 cm. In Dobrogea, iar in prima parte a noptii de vineri 26 decembrie spre sambata 27 decembrie si in Muntenia si Oltenia, precipitatiile vor fi mixte si, izolat, vor fi depuneri de polei, precizeaza meteorologii.

cod2Potrivit ANM, vantul se va intensifica in sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Olteniei, unde rafalele vor depasi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Meteorologii au emis si o a doua atentionare cod cod-galben-ninsori-vantgalben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte, polei, valabila in intervalul 28 decembrie, ora 20:00 – 29 decembrie, ora 23:00.

Astfel, incepand de duminica seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

In cea mai mare parte a Munteniei, in jumatatea de sud a Moldovei, in Dobrogea si in estul Olteniei, vantul va prezenta intensificari temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here