Cerșetorii, luați în vizor de polițiști

3.860

cersetori

Luni dimineață a avut loc o acțiune de amploare a poliștilor și jandarmilor buhușeni, având ca scop depistarea și luarea măsurilor legale față de cerșetori, copii ai străzii și persoane fără adăpost, care creează stări de discomfort cetățenilor, mai ales în zona centrelor comerciale. Polițiștii au acționat în zonele Lidl, Penny, stația de microbuze, Bld. Republicii și zona gării.

Cu această ocazie au fost sancționate un număr de 7 persoane care practicau cerșetoria, conform Legea 61/1991 republicată. Majorii au fost sancționați pe loc, iar minorii au fost încredințați părinților, care au fost sancționați la rândul lor, conform aceleași legi  pentru lăsare nesupravegheată a minorilor.

“Pentru fiecare cerșetor s-a întocmit o fișă specifică care urmează să fie implementată într-o aplicație. Aceasta va cuprinde date despre toți cerșetorii din județ și nu numai. Acest fel de acțiuni vor fi continuate sistematic pentru inducerea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor. Solicităm, totodată, cetățenilor să nu încurajeze cerșetoria și chiar să apeleze la organele de poliție în momentele în care sunt agasați de acești indivizi.” – a declarat pentru Buhusi.NET Inspectorul Principal Florin Vizitiu.

4 COMENTARII

  1. Credeti ca lor le place sa cerseasca? Nu au alta alternativa efectiv. Stiu ca acum o sa imi sariti in cap… sa mearga la munca, sa faca ceva… sa fim seriosi abea ne gasim noi locuri de munca, ei nu incap nici la coda la paine asa de marginalizati sunt.

  2. Acesti cersetori trebuiesc asignati unor lucratori sociali care sa discute alternative si modalitati de ajutor. Trebuiesc integrati sau nu au cum sa supravietuiasca. Din punct de vedere crestin-ortodox, saracii trebuiesc ajutati si nu pedepsiti. trebuie sa dam, nu sa luam. Sa ajutam, nu sa facem mai rau. Sigur ca inselatoria si hotia trebuieste descurajate. Intrebarea este, unde este ajutorul social care ar trebui sa urmeze penalizatii facute de politisti? Ce face primaria din Buhusi pentru rezolvarea problemei acesteia care este generala. In toata lumea sunt cersetori. Fiecare tara trebuie sa se organizeze si sa aiba servicii sociale care sa se ocupe de aceste probleme. Cred ca aceste servicii lipsesc cu desavarsire. Ele trebuiesc organizate de primarii si supervizate astfel ca efectele sa fie pozitive. Pedeapsa prin cateva amenzi nu va schimba absolut nimic, poate ca ii va inrai pe cersetori. Ajutorul insa va face o mare diferenta. Serviciile de asistenta sociala are trebui sa fie de prima importanta in Romania, unde exista atata saracie si atati copii ai strazii. In special copiii strazii trebuiesc protejati si educati pentru a nu ajunge criminali.

  3. Da societatea din pacate nu face nimik pentru acesti oameni ,nu face nimik nici pentru oamenii de rand de altfel daramite pentru acesti marginalizati ai societatii.Sau daca se face ceva este doar la capitolul proiecte care oricum nu dau rezultate in teren ,ramane totul pe hartie.
    Iar sanctionarea lor este apa de ploaie ,oricum nu se imbunatateste situatia lor de nici o culoare ,tot la cersit vor fi si dupa 10 amenzi primite care oricum nu au nici un efect ,(chair sa vrea sa le platesca nu ar avea de unde ,desi ma indoiesc ca vor dori acest lucru).
    Ideal ar fi ca sa se incerce identificarea acestor persoane si posibilitatea de ai atrage intr-o activitate utila societatii pentru care sa primeasca ceva care sa le asigure cat de cat o existenta.Face cineva asta oameni buni nici macar nu incearca asa ceva ,le dam amenzi si gata dar ne punem intrebarea au platit acesti oameni vreo amenda sau dupa ce au fost sanctionati au incetat sa mai practice cersetoria,sau sa le punem la dispozitie alternative in asa fel incat sa renunte la acest mod de existenta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here