Cercetati pentru inselaciune, fals si uz de fals

2.626

Doi barbaţi sunt cercetaţi pentru inselaciune, fals si uz de fals dupa ce poliţistii au stabilit ca au produs un prejudiciu de aproximativ 34.000 de lei unei societaţi comerciale.

Poliţistii din orasul Buhusi au fost sesizaţi de catre reprezentantul unei societaţi comerciale din Bacau despre faptul ca in baza unui contract a livrat material de construcţii unui cetaţean iar acesta refuza sa plateasca materialele pretinzand ca le-a achitat anterior livrarii.

Din cercetari poliţistii au stabilit ca la sediul firmei din Bacau s-a prezentat un cetaţean care a pretins ca se numeste C.N. si este administratorul unei societaţi comerciale. Acesta a incheiat cu societatea din Bacau o comanda in baza careia societatea respectiva a livrat la domiciliul lui A.S., din Buhusi, materiale de constructie in valoare de 34104 lei. În momentul in care reprezentantul societatii furnizoare a solicitat plata materialelor de constructie livrate A.S. a afirmat ca a achitat catre C.N. contravaloarea produselor.

In urma investigatiilor efectuate politistii au stabilit ca principalii suspecti de comiterea faptei sunt Vasile R. de 23 de ani si Lucian N., de 27 de ani, ambii din comuna Racova.

In fapt, Lucian N. folosindu-se de documentele unei societati comerciale si falsificand stampila acesteia, in complicitate cu Vasile R., a incheiat contractul cu societatea pagubita, la sediul acesteia prezentandu-se Vasile R., care a pretins ca este o alta persoana , respectiv C.N., administratorul unei societati comerciale reale. Totodata s-a stabilit ca Vasile R., a incasat de clientul A.S. contravaloarea bunurilor livrate.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals si uz de fals.

Fata de cei doi suspecti s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore si au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Buhusi cu propunere de arestare preventiva.

Pentru a evita astfel de evenimente politistii le recomanda administratorilor de societati comerciale:
– sa incheie contracte comerciale in forma scrisa
– sa solicite si sa verifice la incheirea unor contracte documentele de constituire a societatii partenere in original
– sa verifice activitatea societatilor comerciale cu care doresc sa incheie contracte
– sa verifice identitatea si calitatea persoanelor care se declara reprezentanti ai unor societati comerciale

2 COMENTARII

  1. as vre sa stiu ce am de facut daca am fost inselat de o persoana care in prezenta unui notar a dat declaratie ca pentru a fi de acord sa vinda o locuinta deci ca persoan respectiva sa vin da locuinta i trebuia semnatura sotiei mele ia promis in prezenta unui notar delarind in scris ca este deacord sa sea o suma de bani declaratia fiind semnata de notar ea sa rasgindit si nu mai vrea sa de ce a promis unde as putea sa ma adresez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here