Cartierul de Vest are idealuri europene

3.520

Administratia buhuseana a semnat contractul care vizeaza executarea unor lucrari complexe de reabilitare în Cartierul de Vest. La mijlocul acestei saptamâni, lucrarile ar trebui sa debuteze. Receptia ar urma sa fie realizata în cel mult 15 luni. Dintre tintele acestui proiect amintim: modernizarea spatiilor publice, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii utilitatilor publice si reabilitarea/modernizarea infrastructurii sociale.

Vor fi reabilitate/modernizate strazile: Tudor Vladimirescu, George Cosbuc, Ion Voda cel Cumplit, 9 Mai, 8 Martie, Pionerului si (partial?) Ion Borcea, având o lungime totala de 3,208 km. Între altele, pe aceste strazi vor fi înlocuite retelele de apa potabila (2,601 km), de apa menajera (2,98 km), va fi construita o retea de canalizare pluviala (2,19 km), carosabilul si trotuarele vor fi reabilitate, spatiile verzi reamenajate. Pentru îmbunatatirea iluminatului public vor fi instalati înca 78 de stâlpi, nu vor lipsi parcarile noi. În vederea asigurarii securitatii publice, în cartier vor fi instalate camere video de monitorizare.

Trei zone verzi – Parcul versant din strada Pionierului/Ion Borcea, scarile Tucului, din strada Ion Voda cel Cumplit, si spatiul verde din zona garii (intersectia strazilor Libertatii si Republicii), cu o suprafata de 27.775 m.p. – vor fi de asemenea modernizate/reabilitate, ca si cladirea Complexului de Servicii Comunitare, unde îsi desfasoara activitatea Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate si Centrul de consiliere, informare si sprijinire.

„Contractul de finantare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Agentia pentru Dezvoltare Nord-Est, ne-a spus primarul Ionel Turcea. Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional 2007-2013. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro, dar licitatia pentru executia lucrarilor a fost adjudecata cu 14 miliarde de lei vechi mai putin decât suma alocata finantarii proiectului”. Aruncând priviri fugare peste unele dintre plansele proiectului, întelegem ca acest cartier, abandonat pâna acum de toate administratiile, ar trebui sa aiba, dupa reabilitarile/modernizarile preconizate, un aer european, nu doar din punct de vedere functional, ci si estetic. Sa asteptam receptia…

 

Ion Fercu

4 COMENTARII

    • la situatia actuala , oana, nu cred dar daca politia rutiera si-ar face treaba mai bine si toate parcarile neregulamentare ar fi sanctionate unde crezi ca vor trebui sa parcheze cele 2, 3 mi de masini care sunt anual in buhususi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here