Campanie de preventie si educatie pentru sanatate

1.425

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi organizeaza in data de 14 decembrie 2019, „Ziua Prevenției”.

In cadrul acestei campanii, prima organizata la nivelul acestei institutii sanitare, puteți beneficia, gratuit, de o Electrocardiogramă (EKG), măsurarea glicemiei si a tensiunii arteriale.

-Electrocardiograma (EKG) este un test extrem de important, care inregistrează activitatea electrică a inimii, cu ajutorul unor mici electrozi poziționați pe piele. Este un examen nedureros, neinvaziv și rapid, care indică medicului potențiale probleme legate de activitatea electrică a inimii.

-Verificarea glicemiei ajută la reducerea riscului apariției complicațiilor diabetului și controlează simptomele neplăcute ale hipo/hiperglicemiei.

– Tensiunea arteriala este unul dintre cele mai bune instrumente de verificare a starii de sanatate. Tensiunea arterială sau presiunea arterială reprezinta forța exercitată de sânge asupra unității de suprafață a arterelor. Inima, prin activitatea sa, întreține o diferență de presiune de-a lungul arborelui circulator. Presiunea are un maxim în aortă, iar pe măsură ce sângele se îndepartează de inimă, presiunea arterială scade, astfel că în venele din apropierea atriului drept ea este 0. Diferența de presiune permite circulația sângelui de la artere spre vene.

Ne dorim ca astfel de campanii sa le desfasuram de acum inainte cel putin trimestrial pentru a scoate in evidenta importanta prevenției medicale, cât și pentru a oferi un sprijin pacienților din Buhusi si localitatile arondate.

Locatia campaniei: Compartiment Primiri Urgente/ Urgente Pediatrie, sambata 14 decembrie 2019, incepand cu ora 09,00 pana la ora 12,00. Totul este GRATUIT iar pentru a va asigura un loc în această dată, vă rugăm să vă programați la nr. de telefon 0758769379 si 0749385030.

Comunicat al Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here