Câinii de serviciu ai jandarmilor, în misiune specială la școală

1.079

În această dimineață, jandarmii băcăuani au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Scoala Gimnazială „Mihail Andrei” din Buhuși, unde au desfășurat activități cu caracter preventiv-educativ alături de partenerii lor necuvântători, câinii de serviciu.

Chiar dacă nu au grade militare, camarazii noștri patrupezi sunt militari destoinci, reușind să facă peste 100 de elevi să zâmbească. Aceste activități au ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor sau care sunt îndreptate împotriva acestora, combaterea actelor de violență, precum și sensibilizarea elevilor cu privire la comportamentul adoptat și anturajele nepotrivite vârstei la care se află.

Toate momentele petrecute alături de oamenii în uniforma militară le-au oferit tinerilor posibilitatea de a afla cât mai multe aspecte ce țin de specificul misiunilor pe care le desfășoară jandarmii în județul Bacău și, nu în ultimul rând, de a vedea materialele și tehnica din dotare, surpriza de final fiind exercițiile demonstrative ale câinilor de serviciu.

Patrupedele au fost atracția zilei, iar daca în mod obișnuit ele sunt ajutoare şi parteneri de încredere pentru misiunile la care participă jandarmii în slujba cetăţenilor, în această zi au fost prietenii copiilor.” au precizat jandarmii bacauani.

foto: Facebook / Ana Apetreiihail and

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here