Cainii comunitari din Buhusi, ucisi – Video

1.302

Solutia Primariei din Buhusi la problema câinilor comunitari: eutanasierea. Pentru ca sunt foarte multi si pentru ca nu sunt fonduri pentru tinerea lor în spatii special amenajate, conducerea Primariei recunoaste ca uneori apeleaza la solutii extreme. Numai ca uneori mai cad victime si animale cu stapâni.

Câinii comunitari sunt o problema mare în Buhusi. Aproape zilnic sunt depuse la Primarie plângeri în care oamenii cer ca autoritatile sa gaseasca solutii.

Autoritatile din Buhusi recunosc ca, din cauza lipsei de bani, uneori trebuie sa apeleze la solutii extreme.

Printre masurile extreme se numara si eutanasierea.

Numai ca, uneori, victime ale acestor masuri extreme cad si animale cu stapân.

Omul povesteste ca cei de la Politia Comunitara au vrut sa îi ia câinele din curte, dupa ce l-au împuscat. Nu i-a lasat si si-a privit animalul cum si-a dat ultima suflare.

Cei de la Politia Primariei se apara si sustin ca au intervenit în urma unui apel din partea locatarilor blocului din vecinatatea curtii pe care o pazea câinele. S-au deplasat la locul indicat ca însotitori ai hingherilor, au gasit mai multi câini pe casa scarii, au tras si a fost nimerit tocmai câinele respectiv.

Omul ramas fara câine de paza spune ca va merge mai departe cu reclamatiile, pâna va fi cineva tras la raspundere. De altfel, uciderea animalelor, cu sau fara stapân, constituie în prezent infractiune si se pedepseste cu amenda penala sau cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Fac exceptie doar cazurile în care un medic veterinar certifica faptul ca animalul e bolnav si recomanda eutanasierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here