Buluc la bucluc

1.575

Masina luata de ape

Un autoturism marca Mitsubichi a fost luat de ape, in dreptul orasului Buhusi, din judetul Bacau. Evenimentul a fost raportat Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, marti seara, in jurul orei 18.14, desi conducatorul auto a fost surprins de ape la ora 16.00. Masina aflata in proprietatea lui P.I., 61 ani, care avea atasata o remorca, a ramas blocata in apa in timp ce soferul incerca sa traverseze vechea albie a riului Bistrita. Autoturismul a ramas imobilizat din cauza cresterii nivelului apei. “In autovehicul se mai aflau sotia conducatorului auto, P.L., 62 ani si nepotul acestora, E. I., 7 ani. Persoanele aflate in autoturism au reusit sa se autoevacueze, nivelul apei crescind treptat”, a precizat plt. Adina Tanase, ofiter de relatii publice in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. Aceasta mentioneaza ca evenimentul s-a produs in jurul orei 16.00, dar a fost anuntat cu intirziere, pentru ca a fost necesara deplasarea pasagerei la domiciliu, aceasta neavind asupra ei vreun telefon mobil. In momentul interventiei pompierilor din Buhusi, autoturismul era 90 la suta sub apa, iar proprietarul se afla acasa. “Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bacau s-a deplasat cu un autocamion si o barca remorcabila, dar din cauza curentilor puternici, a materialelor plutitoare antrenate de curenti si a nivelului crescut al apei nu a mai putut interveni pentru scoaterea autoturismului si a remorcii din albia riului. In jurul orei 20.30, echipajul de pompieri s-a retras la unitate, intrucit pe albia veche a riului Bistrita, SC Hidroelectrica SA Piatra Neamt a procedat la deversarea unui debit de 200 mc/s si nu mai exista posibilitatea scaderii nivelului apei”, a adaugat plt. Adina Tanase. Din cauza debitului crescut al apei, pompierii nu au putut interveni nici ieri la scoaterea autoturismului.

Cersetor declarat disparut

Tatal unui copil in virsta de 13 ani a reclamat la Politia Buhusi disparitia minorului. Persoana in cauza a sesizat Politia din localitate despre faptul ca minorul V.B. a plecat de la domiciliu pe 17 iunie si nu s-a mai intors. In urma cercetarilor intreprinse in acest caz, politistii au aflat ca baiatul de 13 ani a parasit locuinta insotit de Constantin B., 47 ani, din judetul Arges, care locuia fara forme legale in orasul Buhusi. Politistii au descoperit ca cei doi frecventeaza Piata Centrala din municipiul Bacau, unde practica cersetoria. Cercetarile continua in vederea identificarii minorului de 13 ani. Tatal acestuia spune ca baiatul nu a mai parasit localitatea pina in prezent.

(Ramona IONESCU – ziaruldebacau.ro)

7000 de pachete de tigari confiscate

In timpul unei actiuni desfasurate de catre lucratorii vamii Bacau in colaborare cu Gruparea mobila de Jandarmi, lucratorii Politiei Rutiere si reprezentanti ai Serviciului de Invertigare Fraude (SIF), acestia au reusit sa depisteze in trafic, in dreptul localitatii Buhusi un barbat care conducea o masina berlina si care transporta ilegal 7000 de pachete de tigari, de diferite sortimente, provenite din Republica Moldova. Acesta venea de la Suceava si se indrepta spre Bucuresti. El a fost imediat oprit iar marfa i-a fost confiscata. “In acest caz vor fi aplicate prevederile codului de procedura fiscala cu masura sanctionatorie contravenetionala pentru detinerea de tigerete, cu o amenda de aproximativ 50.000 lei, iar lucratorii SIF vor intocmi un dosar penal pentru evaziune fiscala”, a declarat Valentin Grosu, director Vama Bacau. Si saptamana trecuta lucratorii Vamii Bacau au desfasurat o astfel de actiune. De aceasta data in Botosani si Piatra Neamt, impreuna cu Gruparea Mobila de Jandarmi Bacau si reprezentanti ai Vamii Iasi. Ei au identificat mai multe produse pentru care nu s-au platit taxele Vamale: 2800 pachete de tigari, cafea, alcool etilic, parfumuri si detergenti. Valoare toatala a capturii se ridica la aproximativ 20.000 lei. Actiuni de acest tip vor continua sa se desfasoare pentru a impiedica comercializarea illegala a produselor de contrabanda.

Sinziana Filimon – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here